Ingredienser
Stegen
1 stk. svineslag på ca. 2 kg.
2 spsk. salt og godt med peber
1 spsk. fennikelfrø, knuste
1 stk. citron, kun skallen
1 håndfuld salvieblade
Til bunden af fadet:
1 stk. skalotteløg
1 helt hvidløg
1 stk. citron
1 glas hvidvin
Polentaen
8 dl. mælk
200 gram smør
1 stk. citron, kun skallen
2 fed hvidløg, revet
3 kviste fra salvien
150 gram minutpolenta
150 gram parmesan/pecorino
Padrons
1 pakke padrons
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Stegen:
Læg svineslaget fladt ud på bordet. Bank evt. den tykkeste ende ligeså tynd som resten. Krydr med salt, peber, fennikel, citron og salvie.
Rul stegen sammen fra den korte ende. Bind den stramt op med kødsnor, som jeg viser i filmen. Krydr den også udenpå med olie, salt og peber.
Fordel løg, hvidløg og citron under stegen i et ovnfast fad, og kom den i ovnen ved 170° i 2 timer.
Vend den om hver halve time.
Når der er 15 min. tilbage af stegetiden, kommer du vinen ved.
Tag stegen ud, og lad den hvile. Sig stegeskyen fra, og gem den til senere.
Polenta:
Kom mælk, smør, citronskal og salvie op i en gryde, og kog det op. Skru ned, og lad det simre forsigtigt i 10 min. Sigt det, og kom nu polentaen op i gryden til mælken, og pisk det sammen i 3-4 min. I med den revne ost, og smag til med salt og peber, mens du justerer konsistensen med lidt vand, så det bliver som en lind havregrød.
Padrons:
Steg dem hårdt og kort af i olivenolie på en pande. Smag til med salt, peber og revet hvidløg. Kom evt. stegeskyen ved, og glaser det ind omkring.
Skær flotte skiver af stegen, og server den med polenta og padrons... Suppler evt. med en sprød grøn salat for friskhed...