Ingredienser
Saltlagen
2 liter vand
300 gram salt
50 gram sukker
3 stk. laurbærblade
1 spsk. hele peberkorn
Rullepølsen
1 stk. svineslag på 1,5 kg.
1 stk. rødløg
3 fed hvidløg
1 bdt. persille
1 dusk timian
1 tsk. allehånde
1 tsk. nelliker
1 spsk. peberkorn
2 blade husblas
Kogelagen
1 stk. øl
1 spsk. peberkorn
3 stk. laurbærblade
1 dusk persillestilke
1 passende mængde vand så det dækker
Fremgangsmåde
Svineslaget skal sprænges som det første. Dvs. det skal saltes, så det bliver saftigt og flot lyserødt. Noge slagtere bruger nitrit også, for at få en endnu flottere farve. Hvis du vil det, skal du erstatte 1/3 af saltet med nitritsalt.
Kog alt op til saltlagen, og køl det helt ned. Læg slaget i lagen i 24 timer.
Sørg for, at slaget er flot ensartet i tykkelsen, og at det er rektangulært. Soigner det med en kniv, så det er flot.
Kværn de hele krydderier, og snit løg og hvidløg. Hak persillen.
Kun på 2/3 af slaget fordeles nu både krydderier og de snittede grøntsager. Læg også de 2 blade husblas ovenpå.
Fold nu den "rene" side ind over den næste trejdedel, og fold igen, så samlingen kommer til at ligge nederst.
Bind nu en kødsnor stramt rundt om pølsen hele vejen ned. Se i filmen hvordan.
Kom pølsen i en gryde sammen med øl og krydderier, og dæk med vand.
Kog den i 2 timer, sluk for vandet, og lad den trække i lagen en times tid.
Læg rullepølsen enten i en presse som her, eller i en brødform med noget der kan trykke den ned i formen ovenpå. Du kan også presse den mellem to skærebrædder eller hvad du kan finde. Lad den stå i pres til dagen efter.
Server pølsen med lidt sylt, grov sennep og måske lidt grillet eller stegt rugbrød. Husk at lave tykke skiver...