Romanesco

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Romanesco

  • 2 stk. romanesco eller blomkål

  • 2 spsk. smør

  • 1 tsk. salt

  • 1 dl. mælk

  • Avocadofritter

  • 4 stk. avocado

  • Dejen

  • 2 dl. mælk

  • 1 spsk. hvidløgspulver

  • 0,50 spsk. paprika

  • 1 tsk. chiliflager

  • 2 spsk. Sriracha

  • 1,50 dl. mel

  • Det tørre

  • 4 dl. panko

  • 2 spsk. løgpulver

  • 2 tsk. spidskommen

  • 1 spsk. salt og lidt peber

  • Beurre blanc

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 3 spsk. vand

  • 200 gram smør

  • 1 tsk. Madagaskar peber

Fremgangsmåde

Start med kålen ved at fjerne bladene, og skære kålen midt over ned igennem. Skær de to dele til, så du står med to "juletræer". Al det overskydende kål skyller du, og koger mørt i vand med lidt salt og lidt mælk. Mælken hjælper med at holde på farven. 

"Juletræerne" lægger du i bunden af en stor gryde med lidt salt og smør, og kommer 1-2 cm. vand ved. Vent med at dampe dem til senere. 

Når kålen til puréen er mørt nok til at blende, sigter du vandet fra, blender det, og justerer konsistensen i blenderen med lidt mælk ad gangen, til du har en hummus-konsistens. Smag til med salt og peber. Kom det i en skål, og kom lidt olivenolie på toppen. 

Til fritterne samler du alt til dejen i en skål, og vender avocadoerne skåret i både heri. Pankoen blander du med krydderierne, og vender de våde avocadobåde i. Læg dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 min. 

Imens "juletræerne" damper i gryden i ca. 5 min. samler du saucen. De må ikke blive helt udkogte, men skal have lidt bid, synes jeg. 

Kog citronsaft og vand ind til ca. 2 spsk. i alt. Montér nu (ja det hedder det altså, og så har du lært det;) smørret i lidt ad gangen ca. 5-6 tern med et piskeris. Så snart smørret er smeltet ud i, og det næsten bobler, kommer du mere smør i. Det må ikke koge, for så skiller det. 
Når al smørret er i, kommer du peberkornene i, og smager saucen til med salt. 

Fritterne, kålen og saucen vil du gerne have færdigt på ca. samme tid, så prøv at holde øje med fritterne i ovnen. 

Dette er skøn ret i sig selv, men kan også være dejligt som tilbehør til fisk eller fjerkræ. 

Billeder fra opskriften

11

Kommentarer

  • Hannah H.

    Hej, ser lækkert ud, men har et spørgsmål, kan saucen opvarmes?

    • Jesper Vollmer

      Hej Hannah
      Nej det er en beurre blanc, som er ren smør, så den vil skille...
      Men saml den bare i sidste øjeblik. Du kan jo lige øve dig inden, så du har det i hånden...
      Jesper

  • Pernille S.

    Ser lækkert ud - skal helt sikkert snart laves.
    Hvor længe kan de madagaskar peber holde sig efter dåsen er åbnet?
    Samt er der andre retter vi med rette kan bruge dem til?

    • Jesper Vollmer

      De kan holde sig vildt længe... Flere måneder. De er jo syltet / saltet, som er en konservering.
      Jesper

    • Søren D.

      Det kan være vi kan lokke Jesper til at lave flamberet peberbeuf, så gætter jeg på vi skal bruge dem igen :)

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.