Ingredienser
Romanesco
2 stk. romanesco eller blomkål
2 spsk. smør
1 tsk. salt
1 dl. mælk
Avocadofritter
4 stk. avocado
Dejen
2 dl. mælk
1 spsk. hvidløgspulver
0,50 spsk. paprika
1 tsk. chiliflager
2 spsk. Sriracha
1,50 dl. mel
Det tørre
4 dl. panko
2 spsk. løgpulver
2 tsk. spidskommen
1 spsk. salt og lidt peber
Beurre blanc
0,50 stk. citron, saften
3 spsk. vand
200 gram smør
1 tsk. Madagaskar peber
Fremgangsmåde
Start med kålen ved at fjerne bladene, og skære kålen midt over ned igennem. Skær de to dele til, så du står med to "juletræer". Al det overskydende kål skyller du, og koger mørt i vand med lidt salt og lidt mælk. Mælken hjælper med at holde på farven.
"Juletræerne" lægger du i bunden af en stor gryde med lidt salt og smør, og kommer 1-2 cm. vand ved. Vent med at dampe dem til senere.
Når kålen til puréen er mørt nok til at blende, sigter du vandet fra, blender det, og justerer konsistensen i blenderen med lidt mælk ad gangen, til du har en hummus-konsistens. Smag til med salt og peber. Kom det i en skål, og kom lidt olivenolie på toppen.
Til fritterne samler du alt til dejen i en skål, og vender avocadoerne skåret i både heri. Pankoen blander du med krydderierne, og vender de våde avocadobåde i. Læg dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 min.
Imens "juletræerne" damper i gryden i ca. 5 min. samler du saucen. De må ikke blive helt udkogte, men skal have lidt bid, synes jeg.
Kog citronsaft og vand ind til ca. 2 spsk. i alt. Montér nu (ja det hedder det altså, og så har du lært det;) smørret i lidt ad gangen ca. 5-6 tern med et piskeris. Så snart smørret er smeltet ud i, og det næsten bobler, kommer du mere smør i. Det må ikke koge, for så skiller det.
Når al smørret er i, kommer du peberkornene i, og smager saucen til med salt.
Fritterne, kålen og saucen vil du gerne have færdigt på ca. samme tid, så prøv at holde øje med fritterne i ovnen.
Dette er skøn ret i sig selv, men kan også være dejligt som tilbehør til fisk eller fjerkræ.