Røget makrel - Theis

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Makrel

  • 1 hel røget makrel

  • Rygeostecreme

  • 1 dl. rygeost

  • 1 dl. cremefraiche 18%

  • 5 spsk. mælk

  • 0,50 stk. citron

  • 1 passende mængde salt og peber

  • Østers-vinaigrette

  • 4 stk. østers

  • 1 dl. neutral olie

  • 1 helt skalotteløg

  • 1 tsk. sukker

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 passende mængde salt og peber

  • 2 spsk. hakket purløg

  • Salaterne

  • 4 stk. hjertesalat

  • 2 stk. julesalat

  • 1 bdt. radiser

  • 1 passende mængde spiselige blomster

Fremgangsmåde

Røget Makrel:

Befri den røgede makrel for skin og ben.
Bank let rundt omkring på makrellen med en gaffel. Dette er med til at løsne benene fra kødet.
Brug fingrene, det er den bedste måde at mærke benene på.
Når alle ben er fjernet stænkes lidt god olivenolie hen over kødet og krydres godt med salt og peber. Makrellen skal have stuetemperatur når du serverer den.

Rygeostecreme:

Rør rygeost, creme fraiche og mælk sammen i en skål og smag til med salt, peber og citronsaft.
Lad cremen trækken en halv times tid inden servering, og smag evt. til med salt og peber igen.

Østersvinaigrette:

Åbn østersene og skyl den i egne saft for at være sikker på at der ikke er skaller (se hvordan i filmen)
Sigt efterfølgende væsken.
Hak herefter østersene fint.
Bland dem med de øvrige ingredienser og lad vinaigretten trække en halv times tid, og smag den så til igen hvis det er nødvendigt. Du skal sigte efter en god balance mellem det sure og det søde.

Salaterne:

Plukkes i de inderste finere blade. (Gem de store blade til familien i morgen)

Anret cremen i bunden af et fad, fordel makrellen udover. Top op med salaterne, radiserne og tilsidst vinaigretten plus de spiselige blomster. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Søren D.

    Det ser lækkert ud. Sjovt i snakker om det med at gemme de store salatblade. Jeg gør det med makrellen, hvor jeg bruger stykkerne uden ben til gæsterne. Resten snacker jeg selv dagen efter også kan jeg selv pille benene ud

    • Jesper Vollmer

      Genialt Søren… du lyder som en betænksom vært ☺️

  • Lene G.

    Tak. Min mand fanger og ryger selv makretter. Så kan godt blive lidt træt af dem. Men med en ny ret på tapetet, sender jeg ham nok ikke det lidt trætte blik, næste gang han kommer hjem med sine røgede makreller. Tak

    • Jesper Vollmer

      Du bliver ikke skuffet… men desværre får din mand bare lyst til at fange endnu flere makreller. 😉

  • Lene G.

    Ja, det er selvfølgelig en risiko 🤔

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.