Ingredienser
Makrel
1 hel røget makrel
Rygeostecreme
1 dl. rygeost
1 dl. cremefraiche 18%
5 spsk. mælk
0,50 stk. citron
1 passende mængde salt og peber
Østers-vinaigrette
4 stk. østers
1 dl. neutral olie
1 helt skalotteløg
1 tsk. sukker
0,50 stk. citron, saften
1 passende mængde salt og peber
2 spsk. hakket purløg
Salaterne
4 stk. hjertesalat
2 stk. julesalat
1 bdt. radiser
1 passende mængde spiselige blomster
Fremgangsmåde
Røget Makrel:
Befri den røgede makrel for skin og ben.
Bank let rundt omkring på makrellen med en gaffel. Dette er med til at løsne benene fra kødet.
Brug fingrene, det er den bedste måde at mærke benene på.
Når alle ben er fjernet stænkes lidt god olivenolie hen over kødet og krydres godt med salt og peber. Makrellen skal have stuetemperatur når du serverer den.
Rygeostecreme:
Rør rygeost, creme fraiche og mælk sammen i en skål og smag til med salt, peber og citronsaft.
Lad cremen trækken en halv times tid inden servering, og smag evt. til med salt og peber igen.
Østersvinaigrette:
Åbn østersene og skyl den i egne saft for at være sikker på at der ikke er skaller (se hvordan i filmen)
Sigt efterfølgende væsken.
Hak herefter østersene fint.
Bland dem med de øvrige ingredienser og lad vinaigretten trække en halv times tid, og smag den så til igen hvis det er nødvendigt. Du skal sigte efter en god balance mellem det sure og det søde.
Salaterne:
Plukkes i de inderste finere blade. (Gem de store blade til familien i morgen)
Anret cremen i bunden af et fad, fordel makrellen udover. Top op med salaterne, radiserne og tilsidst vinaigretten plus de spiselige blomster.