Ingredienser
Rødspætte
4 stk. rødspætter
400 gram smør
2 håndfulde friske ærter
4 tsk. kapers
2 stk. skalotteløg
2 st. citroner
4 spsk. mandelflager
4 spsk. hakket persille
Fremgangsmåde
Det er lidt svært med mængderne i denne opskrift. Kig med på filmen, når jeg laver retten, men ellers er det op til dig, hvor godt du kan lide kapers og citronfileter etc. Håber det giver mening...
Start med at brune smørret, ved at piske det over høj varme, til vallen begynder at brune. Sluk for varmen, når der dufter af nødder.
Bølg dine ærter, og hak skalotteløget.
Skær skrællen af citronen helt ind til frugtkødet. Skær så ned mellem hver membran, og vip hver filet ud af citronen. Gem dem for sig.
Rist mandelflagerne af på panden, til de er flot gyldne.
Nu til fisken. Kom godt med smør på en varm pande. Når det er bruset af, kommer du rødspætten på, med den pæne overside nedad. Steg fisken færdig på begge sider. Afhængigt af størrelsen skal den have 5-8 min. på hver side. Men en hovedregel er, at når du trykker på kødet ved rygbenet, skal de falde let fra benet. Men tryk ikke for meget, for så bliver den jo bare grim ;)
Anret fisken på en tallerkenen, og bland al garnituren i den opvarmede brunede smør, undtagen nødderne og citronfileterne.
Hæld alt udover fisken, og drys citronfileter og nødder over til sidst...
Spis evt. en lille kartoffel til...