Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Rødkål. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Rødkål

Rødkål

Tilberedningstid 30-60 minutter

Fremgangsmåde

Snit rødkålen fint. Steg kålen af i andefedtet ved jævn varme til det hele bliver flot blankt, og kålen falder lidt sammen. Bring eddiken i kog sammen med sukker og resten af ingredienserne. Bind en lille urtebuket af timian og laurbær. Så er den ...

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Carina B.

    Sjovt nok har man jo ikke andefedt før man steger and?

    • Jesper Vollmer

      Hej Carina
      Jeg har altid noget i fryseren. Men du kan få det i rigtig mange supermarkeder.
      Nogen vælger at stege deres and dagen før, og så partere den, og varme den op på dagen.
      Bum så har man lidt fedt til rødkålen 😜
      Jesper

    • Kirsten H.

      Tak for hjælpen Jesper
      Rødkålen blev rigtig god.
      Tak

  • Carina B.

    Hjemmelavet ribssaft kan vel også bruges

    • Jesper Vollmer

      Sagtens...
      Man kan også bruge syltetøj.
      Jesper

  • Hellen G.

    Bliver anden ikke lidt kedelig ,hvis man steger den dagen før?
    Jeg ordner den 23 dec. og sætter den i ovnen om morgenen d. 24.
    Så er jeg færdig med at parterer og lave sovs uden fedt på albuerne lige før spisetid.
    Andestykkerne lægges tæt sammen og grilles så i ovn.
    Vil det være det samme, hvis jeg steger og parterer dagen før?

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen
      Hvis du parterer den dagen før, og lægger den på æblerne og sveskerne, skal du varme den op ved 225° i ca. 15 min. Inden plejer jeg lige at enten pensle kødet og skindet med smeltet andefedt. Hvis du har nok af den, så dyp hvert stykke i fedtet.
      Jesper

  • Lisbeth J.

    På billederne ser det ud til, at du også bruger timian - det ligger på bordet og i gryden... men det nævnes ikke i opskriften.... Bruges der også timian ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Det var en fejl. Det er hermed rettet.
      Hvis du har set filmen, viser jeg fint, hvordan det tilsættes, ved at binde en lille buket. Måske du havde misset det 😜
      Jesper

  • Jenny G.

    Hej Jesper
    Kan man fryse rødkålen?
    Mvh
    Jenny Grodt Nissen. Glædelig jul🎄🎅🏼

  • Kirsten F.

    Hvordan får jeg sprød svær på vores flæskesteg til julefrokost i morgen

  • Anette K.

    Det ser godt ud, og jeg vil prøve med lidt timian og laurbær næste gang, jeg koger rødkål. Selv bruger jeg hverken timian eller laurbær, men lægger en stjerneanis i en tepose med en tsk stødt allehånde og 10 nelliker. Jeg binder en knude på teposen - og lader den simre med en god bid af vejen. Jeg koger kålen i lagret æblecidereddike og bruger mere sød ribssaft, end i din rødkål. Jeg bruger så til gengæld ikke mere end 4-5 spiseskefulde sukker.
    Til sidst smager jeg til med et godt skvæt balsamisk eddike med æble, et skvæt rødvinseddike og flagesalt. Det er herligt at stå og justere smagen op til "min" udgave. Jeg har ikke prøvet med portvin, men kan godt følge idéen :-)

    • Jesper Vollmer

      Den lyder f.....e og god 😜
      Man kan jo nemlig justere den til ens egen smag. Opskrifter er altid kun vejledende... Husk det.
      Jesper

  • Heidi D.

    Hej Jesper..
    jeg har ikke altid så mange kræfter i mine arme. Da jeg har har haft brækket min albue på højre arm. Så har jeg fundet ud af at,hvis jeg skal dele et rødkål som sommentider er store.
    Så start ved stokken så får man hjælp fra rødkålen. Det er meget nemmer. Håber andre kan bruge mit råd. Tak for en dejlig App/Klub

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi,
      Det er bare et smart trick. Mange tak fordi du deler med os andre i klubben, så vi kan få glæde af det 😍

  • Michael P.

    Jeg skal lave rødkål til juleaften i år og afprøvet denne opskrift.
    Jeg fulgte opskriften, dog havde jeg ikke andefedt, så jeg brugte lidt olivenolie og en klat smør i stedet for.
    Jeg havde ikke nogle laurbærblade på kvist, men kun i løse stk. jeg lavet en buket med timian, hvor de lå tæt sammen. Jeg tror ikke det var en god ide, da de ikke rigtig kunne smages. Hvis man kun har løse laurbærblade, vil jeg anbefale, at de kommer løst i rødkålen. De er nemme at tage fra igen, når maden serveres, hvis man ønsker det. Timian kan man stadigvæk lave som en buket.
    Jeg puttet det hele i oven (i en støbejernsgryde) og gik en tur med hunden i mens.
    Jeg lavet to typer rødkål, for at afprøve, hvad der er bedst til juleaften. Den anden rødkål var med appelsinsaft, nikkelker, kanelstang og rødvin.
    Vollmers rødkål er lidt syrlig og super god. Den anden rødkål er mere juleagtig , men også super god. Jeg kan ikke bestemme mig for, hvilken er bedst, så begge bliver serveret til juleaften :-)
    Til Vollmers rødkål brugte jeg Fejø æbleeddike. Det smagte super godt, men koster også lidt ekstra.

    • Jesper Vollmer

      Hej Michael,
      Wow mange tak for din besked! Det er altid spændende at læse om jeres "madeventyr". Håber dine kommentarer inspirerer de andre medlemmer til også at fortælle med.
      God torsdag 😁

  • Dorte B.

    Er æbleeddike og æblecidereddike det samme….
    Go’ jul til dig familien ☃️☃️☃️

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte,
      Fundet på nettet: Æblecidereddike er æblesaft, som først er gæret til cider og bagefter syrnet til en eddike. Æblecidereddike kan let blive forvekslet med æbleeddike, men det er ikke det samme. Æbleeddike er eddike, der er tilsat koncentreret æblesaft (eller baseret på æble, men ikke lavet til cider før den er lavet til eddike).
      Håber det hjalp 😁

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.