Ingredienser
Rødkål
1 stk. stort rødkål
3 spsk. andefedt
1 dusk timian
5 stk. laurbærblade
1 knivspids allehånde
500 gram rørsukker
5 dl. æbleeddike
1 glas portvin
1 dl. Ribena saft
Fremgangsmåde
Snit rødkålen fint.
Steg kålen af i andefedtet ved jævn varme til det hele bliver flot blankt, og kålen falder lidt sammen.
Bring eddiken i kog sammen med sukker og resten af ingredienserne. Bind en lille urtebuket af timian og laurbær. Så er den nemmere at fiske op.
Hæld den varme lage over kålen, lad det hele småsimre i en lille time til det er færdigt. Du kan også som jeg gør her i filmen, sætte den med låg på ind i ovnen ved 150°.
Smag på kålen og justér med syre, søde og salt.
Jeg kan bedst lide, at der er lidt bid i kålen. Den må ikke være helt udkogt i min verden.
Nyd til jul, Mortens aften eller når som helst..