Rød karrysuppe

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Fyldet

  • 600 gram kyllingebryst

  • 6 stk. forårsløg

  • 1 rød peber

  • 1 bakke minimajs

  • 1 bakke sukkerærter

  • 4 cm. ingefær

  • 5 fed hvidløg

  • 0,50 stk. chili

  • 1 dåse vandkastanjer

  • 4 stk. kaffirlimeblade

  • 250 gram kogte nudler

  • Suppen

  • 1 liter hønsebouillon

  • 3 spsk. rød karry

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 1 dåse kokosmælk

  • 2 spsk. fiskesauce

  • 1 stk. lime

  • Topping

  • 6 stilke forårsløg, kun det grønne

  • 1 håndfuld cashewnødder

Fremgangsmåde

Skær kyllingen i 2 x 2 cm. klodser. Steg dem hårdt af i olie på panden. De skal være flot gyldne, men stadig røde i midten. Tag dem fra i en skål. 

Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker, og steg også dem af på samme måde i olie, men lidt ad gangen, så de får farve, men ikke bliver bløde. De skal stege ikke koge. Kom dem allesammen op i skålen til kødet. 

I en større gryde steger du karrypaste og tomatpuré af i lidt olie. Kom bouillon og kokosmælk på sammen med karrybladene. Lad væsken simre i ca. 5 min. 

Smag suppen til med lime, fiskesauce og salt. 

Kom alt indholdet fra skålen med kød og grønt op i gryden. Lad det simre i 2-3 min, til kyllingen lige akkurat er ensfarvet i midten. 

Steg cashewnødderne af på panden, og server nudlerne i en skål med den varme suppe med de sprøde grøntsager over sammen med suppen. Drys med nødder og forårsløgstoppene. 

 

Billeder fra opskriften

5

Kommentarer

  • Kari P.

    Hvor køber jeg kaffirlime bladene ? Kan jeg igen undgå chilien når jeg ikke kan tåle det,

    • Jesper Vollmer

      Man kan få dem i de fleste supermarkeder på hylden med alle de andre asiatiske ting. Men ellers har de det i de asiatiske butikker med sikkerhed.

  • Kari P.

    På fotoet ligner det sukkerærter,???
    Men det står der intet om i opskriften

    • Jesper Vollmer

      Ups... de kommer lige med 😉 Tak...

  • Hellen G.

    Bor på Samsø.
    Her kan jeg ikke købe kefir- limeblade.
    Hvad gør jeg så?
    Risnudler er vel ok. Glutenallergi.
    Det lyder i øvrigt så lækkert.😊

    • Jesper Vollmer

      Den kommer til at smage så fint uden. De har bare en meget rar smag... Men tro mig, der er meget smag i den røde karry, så du skal nok få lidt Thailand indenfor...
      Jesper

  • Hellen G.

    Bor på Samsø.
    Her kan jeg ikke købe kefir- limeblade.
    Hvad gør jeg så?
    Risnudler er vel ok. Glutenallergi.
    Det lyder i øvrigt så lækkert.😊

  • Jimmy J.

    Hej Vollmer,
    Når min kone og jeg spiser på vores lokale Thai vælger vi altid PANAENG KARRY.
    Har ikke rigtig kunne finde en god ret vi kunne lave selv med denne karry type. Kommer der en snart her i klub vollmer eller kan man blot ændre den røde karry til Panaeng karry i stedet ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Jimmy
      Jeg fandt det her, som du måske vil finde interessant. Så behøver jeg ikke at kloge mig på noget, andre er bedre til ende mig.
      https://thaitakeaway2970.dk/hvad-goer-de-forskellige-karry-specielle-i-smagen/
      Jesper

  • Inger M.

    Vi har spist suppen her til aften, hold da op hvor smager den godt.

    • Jesper Vollmer

      Hvor dejligt at høre, Inger.
      Tusinde tak! :))
      Jesper

  • Kirsten J.

    Tak for mad 😉
    Det er en super lækker ret og vi glæder os til resterne aften 👍
    Go Søndag
    Kh Kirsten

    • Jesper Vollmer

      Selvtak, hvor dejligt at I kunne lide den ;)
      Hav en rigtig dejlig aften
      Jesper

  • Inga j.

    Hej kan suppen fryses

    • Jesper Vollmer

      Hej Inga
      Undskyld det sene svar.
      Ja det kan den sagtens.
      Jesper

  • Kenneth D.

    Hejsa
    Der står ikke løg (rødløg) i opskriften, men kan se at du kommer det i, i videoen?
    Er det bare 1 stort løg?

    • Jesper Vollmer

      Hej Kenneth
      Undskyld det sene svar.
      Ja du har da ret. Det mangler i beskrivelsen. Men ja det er et helt rødløg.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.