Rodfrugts-flan

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Flan

  • 1 stk. knoldselleri

  • 2 stk. bagekartofler

  • 3 stk. små sweet potatoes

  • 5 stk. gulerødder

  • 2 spsk. smør

  • 1 spsk. sal og lidt peber

  • 2 dl. piskefløde eller mælk

  • 8 stk. æg (et pr. dl. puré)

  • 2 spsk. smør til smøring

  • 1 håndfuld rasp

  • Brunet smør

  • 200 gram smør

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 nip salt

  • Salaten

  • 1 håndfuld snittet spidskål

  • 1 smule spirer (her hvidløgsspirer)

Fremgangsmåde

Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend dem i smørret, og krydr med salt og peber. 

Bag dem ved 200 grader i ca. 30 min. til de er møre nok til at blende med fløden. 

Blend og justér konsistensen nu med lidt vand eller mælk. Det skal smages ekstra godt til med salt og peber, og det skal smage af lidt for meget, fordi det skal nu blandes med 1 æg pr. deciliter, hvorved smagen jo "tyndes" lidt... Pisk det godt sammen. 

I en form eller et fad, smør dit fad eller form med blødt smør, og drys det med rasp. 

Kom nu massen ned i fadet, og bag det hele ved 180 grader i 30-40 min. 

Imens den bager, kan du lave den brunede smør, ved at smelte, og piske i smørret, til vallen bruner, og der dufter af nødder. Lad den køle lidt af, og smag til med citronsaft og salt. 

Snit spidskålen helt fint, og vend lidt af det brunede smør i og citronsaft. 

Anret den luftige flan med den spøde kål og den lune brunede smør. 

Det er en skøn ret i sig selv, men er også super godt tilbehør til kød eller fiskeretter ! 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Mai-Britt C.

    Det ser godt nok lækkert ud. Hvor køber man hvidløgs spire henne eller kan man lave dem selv.
    Det skal helt sikkert prøves. 😋😋😋

    • Jesper Vollmer

      Hej Mai-Britt
      Jeg købte bare mine i Brugsen, men det er helt sikkert noget, du kan finde til selvspiring også. Er det noget du leger med i forvejen? Det er ret hyggeligt. Jeg har gjort det en del. Tjek dem her: https://tinygardens.dk
      Jesper

  • Inge C.

    Wauw, er i fuld gang, glæder mig til at smage til en rest kylling 😋

    • Jesper Vollmer

      Det er det også perfekt til...
      Husk nu, at det kan være alt muligt, og ikke kun de ting, jeg brugte.
      Jesper

  • Lis B.

    Det ser godt ud, kan jeg bruge til min svigerdatter i weekenden, hun spiser ikke kød, så det må da være noget for hende
    Hilsen Lis

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Det vil hun elske. Det er saftigt, og så mætter det helt vildt.
      Jesper

    • Victoria A.

      ja det skal prøves 👏🏻

  • Tina H.

    Hej jesper - kan du oplyse hvor mange portioner der er beregnet til?

    • Jesper Vollmer

      Hej Tina
      Her vil der være rigeligt til 4-6 pers.
      Hvis du ser filmen, kan du se, at jeg faktisk ikke engang bruger hele mængden af puré. Men den kan du bruge til enten en suppe, eller en pastaret etc.
      Jesper

  • Gitte M.

    Hej Jesper
    Retten ser skøn ud. Bemærkede også din bageplade (med kant) - har ledt efter tilsvarende i løs indkøb. Ved du hvor de kan købes?
    Tak for inspiration og altid dejlig hygge stemning.
    Gitte

    • Jesper Vollmer

      Hej Gitte
      Tak for roserne...
      Bagepladen er fra HAY. Den fås i flere størrelser. De er super fine.
      Jesper

  • Anna M.

    Hej Jesper
    Tak for en dejlig opskrift , jeg havde nogle rødbeder i skuffen, de kom lige med, en rigtig dejlig ret, den kommer på menuen igen.
    Tak for god inspiration .
    Mvh Anna Marie Jæger

    • Jesper Vollmer

      Perfekt Anna
      Blev den så ikke flot i farven med rødbederne i ?
      Jesper

    • Anna M.

      Hej
      Jo det blev en flot rød farve.
      Vh Anna Marie

  • Birthe N.

    Har prøvet i dag,har lavet dem i phillips Air fr. i portionsforme, kan også lade sig gøre, smager godt. 😋

    • Jesper Vollmer

      Det lyder smart... har dog aldrig selv prøvet sådan en. Men spændende...
      Jesper

  • Lone

    Har lavet den til aften i dag....Nøj, den smagte godt 😋. Både min mand og jeg var vilde med den luftige konsistens som samtidig var fuld af smag. Jeg havde netop lavet æblesmør og det passede helt perfekt til som lidt ekstra tilbehør.

    • Jesper Vollmer

      For Søren da Lone...
      Det er lækkerier at høre på det der ☺️
      Jesper

  • Jan O.

    Hej Jesper,
    Jeg tømte grønsagsskuffen og supplerede bl.a. med porrer, hvidløg, jordskokker og rødbeder. Jeg kogte i sødmælk/ vand og benyttede det til at tynde pureren med. “Flan`en” var et super tilbehør til nakkekoteletter men meget mættende. Godt tip med æg/ dl og der er nu en del til fryseren og ungernes madpakker. Godt Nytår og tak for mange lækre og inspirerende retter i 2021.
    Hilsen
    Jan

  • Mette l.

    Det er et rigtigt godt tip med 1 æg pr 1 dl, der åbnede lige en ny verden op med uanede muligheder!
    Jeg fik lavet en lækker shouffle på “gulerodsrester” - glæder mig til at lære mere om, hvordan man tilføjer fx en syre til retter der har meget sødme :-)

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.