Ingredienser
Flan
1 stk. knoldselleri
2 stk. bagekartofler
3 stk. små sweet potatoes
5 stk. gulerødder
2 spsk. smør
1 spsk. sal og lidt peber
2 dl. piskefløde eller mælk
8 stk. æg (et pr. dl. puré)
2 spsk. smør til smøring
1 håndfuld rasp
Brunet smør
200 gram smør
0,50 stk. citron, saften
1 nip salt
Salaten
1 håndfuld snittet spidskål
1 smule spirer (her hvidløgsspirer)
Fremgangsmåde
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend dem i smørret, og krydr med salt og peber.
Bag dem ved 200 grader i ca. 30 min. til de er møre nok til at blende med fløden.
Blend og justér konsistensen nu med lidt vand eller mælk. Det skal smages ekstra godt til med salt og peber, og det skal smage af lidt for meget, fordi det skal nu blandes med 1 æg pr. deciliter, hvorved smagen jo "tyndes" lidt... Pisk det godt sammen.
I en form eller et fad, smør dit fad eller form med blødt smør, og drys det med rasp.
Kom nu massen ned i fadet, og bag det hele ved 180 grader i 30-40 min.
Imens den bager, kan du lave den brunede smør, ved at smelte, og piske i smørret, til vallen bruner, og der dufter af nødder. Lad den køle lidt af, og smag til med citronsaft og salt.
Snit spidskålen helt fint, og vend lidt af det brunede smør i og citronsaft.
Anret den luftige flan med den spøde kål og den lune brunede smør.
Det er en skøn ret i sig selv, men er også super godt tilbehør til kød eller fiskeretter !