Ingredienser
Risotto med salsiccia
200 gram risottoris (Aborio)
200 gram Salsiccia
1 helt skalotteløg
1 liter bouillon
1 bdt. grønne asparges
1 fed hvidløg
6 stængler timian
1 håndfuld parmesan, revet
1 hel citron, skal og saft
Fremgangsmåde
Det er så velsmagende det her...
Steg farsen fra pølsen til det er helt sprødt som bacon. Tag det af panden, og gem 2 spsk. af fedtet på panden.
I fedtet steger du det hakkede skalotteløg ganske let, inden risene kommes på. Steg det hele af i 1 min. til risene bliver lidt transparante.
Kom den varme bouillon på lidt ad gangen, til det dækker risene. Hold dem let i gang enten ved at røre i den eller slynge panden.
Gentag med mere bouillon 5-6 gange, til risene ikke længere har en hård kerne.
Snit asparges i stykker på størrelse med friske ærter. Riv citronskallen. Riv osten.
Kom det hele op i risottoen, og smag til med salt, peber og osten. Juster hele tiden med mere bouillon eller vand, for den bliver ved med at suge.
Hak timian og vend det i med citronsaft, den sprøde pølse og smag igen.
Drys den færdige risotto med lidt ekstra sprøde pølsetern, og sørg for at konsistensen er perfekt. Hverken for flydende eller for tør.