Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Risalamande. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Risalamande

Risalamande

Tilberedningstid 1-2 timer

Fremgangsmåde

Skyl risene kort i en sigte, for at få støvet af dem.  Kog mælk, sukker, salt, vaniljekorn, citronskal og grødrisene op og læg låg på. Lad det hele simre forsigtigt i ca. 45 min. Du må gerne røre lidt rundt hvert 10. minut.  Lav kirsebærsaucen mens...

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Susanne T.

    Er det ikke en fejl med salt i ris a la mande?

  • Jesper Vollmer

    Hej Susanne
    Ok det var ikke lige i ris a la manden jeg havde forventet spørgsmål 😜
    Men nope det er skam rigtigt.
    Der er faktisk meget bagværk og kagebagning, folk burde bruge ganske lidt salt i. der hvor man ikke forventer det...
    Det løfter smagen.
    Jesper

  • Lene K.

    Lækkert 😍 har du mon en lækker opskrift på “ris a la mande” saucen med passionsfrugt ?

  • Lis H.

    Spændende med ristede mandler .... det må straks afprøves .... ellers fuldstændig som jeg plejer at gøre ..... dog med en lille undtagelse. Jeg kommer altid lige en lille skvis snaps i, det samler smagene 🎄👩‍🍳

  • Lis H.

    Spændende med ristede mandler .... det må straks afprøves .... ellers fuldstændig som jeg plejer at gøre ..... dog med en lille undtagelse. Jeg kommer altid lige en lille skvis snaps i, det samler smagene 🎄👩‍🍳

  • Lis H.

    Spændende med ristede mandler .... det må straks afprøves .... ellers fuldstændig som jeg plejer at gøre ..... dog med en lille undtagelse. Jeg kommer altid lige en lille skvis snaps i, det samler smagene 🎄👩‍🍳

  • Lis H.

    Spændende med ristede mandler .... det må straks afprøves .... ellers fuldstændig som jeg plejer at gøre ..... dog med en lille undtagelse. Jeg kommer altid lige en lille skvis snaps i, det samler smagene 🎄👩‍🍳

  • Lis H.

    Spændende med ristede mandler .... det må straks afprøves .... ellers fuldstændig som jeg plejer at gøre ..... dog med en lille undtagelse. Jeg kommer altid lige en lille skvis snaps i, det samler smagene 🎄👩‍🍳

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Det skal JEG da til gengæld prøve... mmmmm snaps !
      Jesper

  • Gitte M.

    Vi spiser normalt risengrød i vores familie - men min svigerdatter plejer at spise risalamande - så jeg vil super gerne overraske hende med en sær servering. Hvormange portioner rækker din opskrift til ? Vil forsøge mig med en halv portion - hvad tænker du?
    Rigtig god jul til dig og dine og tak for et altid inspirerende nyhedsbrev 😉
    Gitte

    • Jesper Vollmer

      Hej Gitte
      Den er til 4 pers. Men så er der også til lidt rester dagen efter. Det SKAL der altid være med ri a la mande... Der må ikke være for lidt ☺️
      Jesper

  • Aase B.

    Hvorfor skal man riste mandlerne?
    Hvor mange personer er opskriften til?

  • Aase B.

    Da jeg ikke har fået svar prøver jeg lige igen:
    Af hvilken årsag skal man riste mandlerne?
    Hvor mange personer er denne her opskrift til?

    • Jesper Vollmer

      Hej Aase
      Undskyld mit manglende svar.
      Du skal virkelig prøve lige at rise mandlerne lidt. Det giver en helt fantastisk smag. De skal bare liiiige gyldnes lidt. De må endelig ikke blive for mørke.
      Jesper

  • Jette N.

    Wauaaaw Jesper 👍.
    Den bedste kirsebærsauce ever 😘
    Min egen hjemmelavede kirsebærvin og så din opskrift. Perfekt match 👏

    • Jesper Vollmer

      Shit hvor lækkert Jette
      Egen kirsebærvin alligevel ☺️
      Jesper

  • Kitt F.

    Den citron skal var en fræk lille detalje-Så lækkert🍋🙌

  • Aase B.

    Det var super godt med de ristede mandler og citronskal, men jeg kom kun 3 spsk sukker i til den dobbelte portion og alligevel var den meget sød.

    • Jesper Vollmer

      Hej Aase
      Er glad for, at det smagte dig, men ked af at høre, at jeg har en (lidt for) sød tand ! ☺️
      Jesper

  • Pia M.

    Prøvede den til juleaften og fik stor ros. Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk mht. citronskal og salt, men hold nu op, hvor smagte det godt. Selv min store datter på 21 år, som ellers ikke spiser det, tog en portion. Og spiste også én dagen efter 👍🏻 Prøvede dog ikke din kirsebærsauce, da jeg elsker amarena-kirsebær til. Men - fra nu af står din version på min julemenuen :-)

  • Inge M.

    Hej Jesper.
    Husker jeg helt forkert eller..??
    Jeg mener du på et tidspunkt har snakket om at man med fordel kan starte med at koge risene i vand inden mælken tilsættes, når man laver risengrød/ ris alamande???
    Hvad siger du?
    Rigtig dejlig jul til dig og dine🎄❤️🤶
    Julehilsner fra Inge Mogensen

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge
      Du har helt ret. Det kan man sagtens. Det er nemmere for den at brænde på, hvis ikke man starter den op med vand. Giv den evt. et opkog med 2 dl. vand, så reducerer du risikoen for, at det brænder på.
      Jesper

  • Michael s.

    Hej Jesper
    Vi har været rundt flere steder men kan ikke frosne kirsebær. Kan du anbefale et sted.

    • Jesper Vollmer

      Hej Michael
      Jeg kiggede lidt på nettet, og fandt bl.a dem her https://www.kokogkage.dk/da/produkter/frosne-baer/frosne-kirsebaer-danske-25kg
      Du kan helt sikkert finde dem flere steder.
      Jeg køber dem i Inco, men det kræver jo et specielt kort.
      Jesper

  • Heidi P.

    Hej
    Har du en god opskrift på at lave det helt uden mælkeprodukter ?
    Vh
    Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Jeg så på nettet, at nogle erstatter mælken med 50/50 mandelmælk og soyamælk
      Piskefløden kan erstattes med soyafløde.
      Jesper

  • Alice V.

    Hej Jesper
    Jeg skal, som altid, lave risalamanden til juleaften. Men jeg har en i familien, som ikke kan tåle mandler, nødder og lignende. Hvad kan jeg bruge i stedet for? Jeg synes smagen af mandler hører til, men vil naturligvis gerne have, at alle kan spise det samme.
    Mvh
    Alice

    • Jesper Vollmer

      Hej Alice
      Jeg har ikke rigtig et godt bud på nøddefri risalamande, men hvis jeg var dig, ville jeg sætte mandelsplitterne i en skål for sig på julebordet, så folk selv kan dosere.
      Så kan dem, der ikke kan tåle dem undvære... ;)
      Jesper

  • Lene G.

    Kan risengrød og fløde blandes allerede om formiddagen eller er det bedst at vente til lige inden serveringen? Jeg er vant til det sidste men det kunne nu være rart at det var gjort i forvejen😊

    • Jesper Vollmer

      Altså du KAN godt, men den bliver mere cremet, hvis du venter. Men jeg spiser jo selv rester dagen efter, og den er jo stadig velsmagende der. 😉

  • Mieke

    Hej Jesper.
    Tak for en virkelig god risalamande opskrift.
    Virkelig forfriskende med revet citronskal og så er den bare nem at lave. Alle kunne lide den her til juleaften. Der er ikke mere tilbage af den :-)

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.