Ingredienser
Dressingen
2 stk. æggeblommer
2 tsk. grov sennep
2 dl. vindruekerne olie
2 spsk. olivenolie
1 tsk. piment d´espalette
0,50 fed hvidløg, revet
1 spsk. ketchup
2 spsk. purløg, hakket
1 spsk. dildstilke, hakket
Rejerne
1 kg. søkogte rejer, frosne i skal
1 håndfuld kaninhø
1 stk. urtepotte
2 spsk. dild, hakket
1 spsk. purløg, hakket
0,50 stk. citron, saft og skal
1 tsk. salt
Brødet
4 skiver surdejsbrød
2 stk. avokado
Fremgangsmåde
Start med at lægge alle rejerne i koldt vand pånær 2 håndfulde.
De to håndfulde skal nemlig ryges (eller røges). Læg dem frosne på en lille rist mellem bund og top af urtepotten med kaninhøet i bunden. Antænd høet, og lad flammerne gå ud, og hold øje med at det ryger hele tiden. De skal have små 6-8 min. Pil dem herefter sammen med alle de andre rejer. Bland dem sammen.
Lav en mayonaise, ved at samle æggeblommer med sennep og lidt salt. Pisk det sammen, og pisk nu olien i lidt ad gangen, mens du pisker. Smag den til med ketchup, piment, hvidløg, olivenolie, purløg, dild og salt og peber.
Grill brødene, eller rist dem i smør på panden.
Del avokadoerne, og skær dem i tynde skiver, så de ligger flot på brødene. Drys dem med salt, peber, citronsaft og piment d´espalette.
Når du har samlet de røgede rejer med de andre, krydrer du dem med citronskal, dild, purløg lidt salt og piment.
Anret lidt dressing på avokadoen, og frås lidt med rejerne, inden der kommer mere dressing på toppen igen.
Pynt med lidt ekstra dild og måske lidt broncefennikel.