Ravioli 2.0

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Pastadejen

  • 280 gram Tipo 00 (hvedemel)

  • 2 stk. æg

  • 4 stk. æggeblommer

  • 1 ekstra æg til pensling

  • Fyldet

  • 20 grønne asparges

  • 250 gram ricotta

  • 1 tsk. salt, og godt med peber

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • Saucen

  • 3 dl. hønsebouillon

  • 1 dl. piskefløde

  • 1 stor håndfuld spæd spinat

Fremgangsmåde

Pastadejen:
- Lav en lille bunke af melet på bordet, og lav en fordybning med bunden af en skål, hvor du kommer æg og æggeblommer i. 
Med en gaffel inkorporerer du stille og roligt melet i æggene, og når det er samlet nok til, at du kan fortsætte med hænderne, uden æggene flyder udover bordet, ælter du og strækker dejen som i filmen i ca. 5-8 min. Dejen skal blive helt lækker og ler-agtig i konsistensen. 
Læg skålen omvendt på dejen på bordet, mens du laver resten klar. 

Fyldet:
-Skær hovederne af aspargesene, og gem til senere. Kog aspargesene møre i saltet vand.
- Sigt vandet fra og hak dem til en groft.
- Vend aspargesstykkerne sammen med ricottaen og smag den til med salt, peber og piment. 

Saucen: 
- Kog bouillon og fløde ind til det cremer lidt og blend den med spinaten, så den bliver helt grøn lige inden servering. Blend den evt. mens raviolierne koger. 

Ravioli: 
- Rul skriver af pastadejen ud på pastamaskinen startende med den tykkeste mulighed på maskinen, og gør den tyndere og tyndere, til du når ca. til den næsttyndeste mulighed. De må ikke blive for tynde. 
- Læg en bane pastadej ud på bordet, og læg en klat asparges/ricotta på dejen for ca. hver 10. cm. Pensl med det sammenpiskede æg mellem hver klat, så pastaen kan klistre sammen. Fold dejen indover midten, så kanterne mødes. Pres forsigtigt luften ud omkring fyldet, og skær dem ud enten med en kniv eller en lille rulleskærer, hvis du har. Drys lidt ekstra mel på, så de ikke klistre til bordet. 
- Pas på, du ikke laver dem for tynde, for så kan dejen godt ligge og opløses lidt af det fugtige fyld.
- Hvis du ikke skal bruge dem med det samme, så frys dem hurtigt, for de er nemme at gemme på frost, og så kan du koge dem direkte fra fryseren, uden at tø dem op først. 

Kogning: 
- Kog raviolierne i saltet vand i ca. 3 min. I de sidste 30 sek. kommer du aspargeshovederne med i vandet. 

Saucen færdig:
- Blend saucen med spinaten, og smag den til med salt og peber. 

Anretning:
- Kom de drænede ravioli på en tallerken eller i en skål sammen med aspargeshovederne, og kom den skummende sauce udover. 

 

 

 

 

Billeder fra opskriften

7

Kommentarer

  • Henning D.

    Hej Jesper!
    Kan man erstatte ricottaen i ravioli 2.0 med et ikke-oste-produkt? Har du også et forslag til ikke-ost på pizzaer.
    Tak for alle dine gode opskrifter!
    Lene og Henning, Aarhus

    • Jesper Vollmer

      Hej Henning og Lene
      Man kan komme SÅ mange forskellige ting i ravioli.
      Fiskefarser med stykker af skaldyr.
      Kødfarser med grøntsager.
      Grøntsagspureer som samles med masser af smag etc.
      Der er dømt fri leg ☺️
      Jesper

  • Susanne N.

    Jeg måtte investere i en pasta maskine. Det var det hele værd. Du godeste det smagte godt. Et lille fif jeg kom revet parmesanost i ricotta det gav et pift.
    Jeg fik også lavet spaghetti 😉 det er slut med købe pasta

    • Jesper Vollmer

      Haha… det lyder godt Susanne.
      Jeg skal lige prøve det med parmesanen. Det lyder lækkert.
      Man kan nu godt både eje en pastamaskine, og stadig købe spaghetti.
      Jeg laver kun hjemmelavet pasta, når tiden og overskuddet er til det.
      Jesper

  • Christina B.

    Har du en pasta-maskine du vil anbefale ?
    Skal bruge retten som forret er din 4 Pers opskrift til 8 Pers ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Christina
      Undskyld det sene svar.
      Der er en rigtig fin pastamaskine i webshoppen. Det er den, jeg bruger i filmen.
      Jeg får ca. 26 stk. på denne mængde. Det burde være nok til en forret til 4 ja.
      Jesper

  • Christina B.

    Hvis ravioli fryses og koges direkte fra Frost er det så ca 5 min ?

    • Jesper Vollmer

      Det er ca. samme kogetid. De tør op på et øjeblik i det kogende vand.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.