Ingredienser
Ratatouille
2 stk. auberginer
2 stk. courgetter
2 stk. rødløg
1 kg. blandede tomater
10 kviste timian
2 dåser hakkede tomater
3 fed hvidløg
1 dl. olivenolie
1 spsk. Piment d´espalette
500 gram Orzo-pasta
Fremgangsmåde
Start med at skylle alle dine grøntsager, så du er snitteklar.
Find dit gode store ovnfaste fad frem eller en dyb bradepande som her.
Skær auberginer, løg og courgetter i store grove stykker. På samme måde skærer du tomaterne i meget grove stykker. Groft fordi du gerne vil have noget struktur at bide i. Skærer du det for fint ud, bliver det mere som en suppe eller puré, så hellere lidt for groft end for fint.
Lav hvidløgsolie af hvidløg og olivenolie. Riv det fint, og dæk med lidt olie.
Kom timian, hakkede tomater og olivenolien udover det hele, og godt med salt og peber plus 1 spsk. af hvidløgsolien og en spsk. Piment d´espalette på, og mas det hele godt sammen. Evt. med en handske på, så du rigtig kan presse smagen ud mellem ingredienserne.
Bag det hele i ca. 30 min. ved 190° varmluft.
Imens det bager, koger du pastaen i saltet vand. Husk at pastavand skal smage som havvand. Så smager pastaen bedst.
Server ratatouillen med den lune pasta, og sørg for at grave godt af væden med op.