Rabarber trifli

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Rabarberkompot

  • 1 bundt rabarber

  • 1 håndfuld sukker

  • 1 spsk. vaniljesukker

  • 2 spsk. vand

  • Crumble

  • 180 gram hvedemel

  • 150 gram sukker

  • 150 gram smør i tern

  • Creme

  • 3 dl. piskefløde

  • 1 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Selvfølgelig er det kompotten, du starter med. Den skal jo køle ned.

Snit rabarberne i små stykker, og skyl dem i rigeligt vand. Lad urenhederne falde til bunds, og løft rabarberne op i en gryde. Kom sukker og vanille i gryden, og lad det simre i 5-10 min. 

De tre ingredienser til din crumble samles i en skål. Brug fingrene til at snudlre det hele sammen til en gruslignende konsistens. Bred det ud på et stykke bagepapir, og bag det ved 170 grader i 12-15 min. til det er lækkert gyldent. Du kan evt. røre lidt rundt undervejs, så alt får samme farve. 

Pisk fløden meget let stiv med sukker og vanille. 

Alle tre afkølede ting samles nu enten i én stor eller flere små skåle i lag. 

Alternativt kan du sætte tingene ind på bordet i hver sin skål, som folk så selv kan tage fra. Hvis du gør det, er det nemmere at gemme alle delene, hvis der skulle blive noget tilbage. Så ligger din crumble ikke og bliver helt blød af fugten fra kompot og fløde. 

Men mon ikke der nok skal blive spist op ,) 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Sanne k.

    Har idag lavet denne dessert og har serveret vanilie skyr til og det smager lækkert 👍😂

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det skøn læsning...
      Altså skyr i stedet for fløde eller hvad ?
      Jesper

  • Janne A.

    Jeg er ikke en dessert mester, men det her er altså nemt, og smager himmelsk👌 Rabarberne hentede jeg endda i egen have😍

    • Jesper Vollmer

      Hej Janne
      Yes... sukker i mine øre ☺️
      Smag også lige nogle af de andre desserter også så ;)
      Jesper

  • Joan S.

    Hvordan kan det være, at du smider spidsen af rabatben væk😮?
    Jeg har altid lært, at det er netop der det meste af smagen sidder....

    • Joan S.

      Rabarben....dumme stavekontrol!!

    • Jesper Vollmer

      Jeg synes ofte, det er der det meste snask sidder. Du kan sagtens stå og vaske og ordne den sidste endstump med, det er nok bare dovenskab 😜
      Jesper

  • Pia S.

    1 bundt rabarber er i denne sammenhæng 600-800 g.
    En blanding af creme fraiche og flødeskum kan også bruges.
    En rigtig god dessert, som kan tilberedes i forvejen.

  • Ellen S.

    Hej Jesper, kan jeg evt. fryse rabarberkompotten?

    • Jesper Vollmer

      Hej Ellen
      Ja det kan du sagtens.
      I Kongehuset frøs jeg både kompot og saft ned i mindre bøtter. Så kunne jeg lige tage dem ud efter behov.
      Jesper

  • Pia K.

    Hvor heldigt, jeg har lige lavet kompot idag af mine jordbær rabarber fra haven. Så tror da lige der skal laves lidt trifli til aftenkaffen 🤗

    • Jesper Vollmer

      Det tror jeg da også liiiige der skal 😜
      Jesper

  • Hanne R.

    Hej Jesper. Da jeg er så heldig at have rabarber i haven vil jeg gerne vide ca. hvor mange gram et bundt er?
    Med venlig hilsen Hanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      1 bdt. er ca 6-8 rabarber. Men mon ikke dine så er nogle ordentlige basser ? ☺️
      Jesper

  • Camilla N.

    ❤️

    • Jesper Vollmer

      🔥

  • Inge M.

    Fantastisk lækker sommerdessert👍😀Sidste sommer havde vi børnebørn med i vores sommerhus hvor der er rabarber. Jeg spurgte dem om de kunne lide rabarberkompot. Det vidste de ikke hvad var og så noget skeptiske ud🤔Men da jeg fandt på at servere det sammen med en god vanilleis skal jeg love for det var et hit og jeg måtte gerne lave mere😀😂
    Sådan blev de introduceret til noget nyt😉

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge,
      Ja det er tit lige med at overbevise de små, før de lader sig overgive.. 😆
      Hvor dejligt, at det var en stor succes. Det smager bare lækkert med en god gammeldags vaniljeis. NAM

  • Birte s.

    Vedr.crumble : jeg tilsætter hakkede mandler( blender de hele mandler med lidt mel,sukker,smør) God sommer til alle 😍

    • Jesper Vollmer

      Hej Birte,
      Tak for tippet!

  • Susanne L.

    Hej Jesper.
    Kan man bruge havregryn i stedet for hvedemel?
    Mvh. Susanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne
      Ja det kan du sagtens. Så bliver det jo til en lille granola ☺️
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.