Ingredienser
Rabarberkompot
1 bundt rabarber
1 håndfuld sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. vand
Crumble
180 gram hvedemel
150 gram sukker
150 gram smør i tern
Creme
3 dl. piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
Selvfølgelig er det kompotten, du starter med. Den skal jo køle ned.
Snit rabarberne i små stykker, og skyl dem i rigeligt vand. Lad urenhederne falde til bunds, og løft rabarberne op i en gryde. Kom sukker og vanille i gryden, og lad det simre i 5-10 min.
De tre ingredienser til din crumble samles i en skål. Brug fingrene til at snudlre det hele sammen til en gruslignende konsistens. Bred det ud på et stykke bagepapir, og bag det ved 170 grader i 12-15 min. til det er lækkert gyldent. Du kan evt. røre lidt rundt undervejs, så alt får samme farve.
Pisk fløden meget let stiv med sukker og vanille.
Alle tre afkølede ting samles nu enten i én stor eller flere små skåle i lag.
Alternativt kan du sætte tingene ind på bordet i hver sin skål, som folk så selv kan tage fra. Hvis du gør det, er det nemmere at gemme alle delene, hvis der skulle blive noget tilbage. Så ligger din crumble ikke og bliver helt blød af fugten fra kompot og fløde.
Men mon ikke der nok skal blive spist op ,)