Ingredienser
Kødet
1 kg. ureelt kød fra vildt (eller 1 svinenakke)
2 dl. ketchup
5 spsk. brun farin
1 stk. chili
1 stk. løg
1 helt hvidløg
1 spsk. røget paprika
1 tsk. knust peber
1 spsk. salt
Coleslaw
2 stk. gulerødder
0,50 stk. spidskål
1 dusk persille
2 tsk. salt og lidt peber
Dressing
1 stk. æg
1 stk. æggeblomme
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. salt og lidt peber
2 spsk. æbleeddike
2 dl. neutral olie (her vindrue)
1 tsk. piment d´espalette
Husk burgerbollerne
Fremgangsmåde
Det her er en todelt opskrift. For først skal kødet have 8 timer i ovnen, så få det over i god tid. Bagefterlaver du resten.
Jeg brugte inderlår fra et krondyr, men brug hvad du kan få fat i. Gerne ureelt kød. Alternativt en svinenakke.
Lav din marinade af sukker og ketchup, og smag den til med salt, peber og paprika.
Snit løg og hvidløg groft ud sammen med chili, og vend alt sammen i en gryde med låg.
Kom det i ovnen ved 100° i 8 timer.
Pluk det varme kød fra hinanden med et par gafler, deraf navnet, og sigt lagen ind over kødet. Smag godt til med salt og peber, hvis den trænger.
Coleslaw:
Snit gulerødder og spidskål, og pres det sammen med persille, salt og peber. Lad det trække i mindst 10 min.
I et højt glas kommer du æg og æggeblomme, salt, peber, piment, sennep og olien. Med en stavblender blender du nedefra og langsomt op, så det hele samler sig til en mayonnaise.
Smørrist evt. bollerne på indersiden, inden du serverer det hele på bordet.