Pulled vildt

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Kødet

  • 1 kg. ureelt kød fra vildt (eller 1 svinenakke)

  • 2 dl. ketchup

  • 5 spsk. brun farin

  • 1 stk. chili

  • 1 stk. løg

  • 1 helt hvidløg

  • 1 spsk. røget paprika

  • 1 tsk. knust peber

  • 1 spsk. salt

  • Coleslaw

  • 2 stk. gulerødder

  • 0,50 stk. spidskål

  • 1 dusk persille

  • 2 tsk. salt og lidt peber

  • Dressing

  • 1 stk. æg

  • 1 stk. æggeblomme

  • 1 spsk. dijonsennep

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 2 spsk. æbleeddike

  • 2 dl. neutral olie (her vindrue)

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • Husk burgerbollerne

Fremgangsmåde

Det her er en todelt opskrift. For først skal kødet have 8 timer i ovnen, så få det over i god tid. Bagefterlaver du resten. 

Jeg brugte inderlår fra et krondyr, men brug hvad du kan få fat i. Gerne ureelt kød. Alternativt en svinenakke. 

Lav din marinade af sukker og ketchup, og smag den til med salt, peber og paprika. 

Snit løg og hvidløg groft ud sammen med chili, og vend alt sammen i en gryde med låg. 

Kom det i ovnen ved 100° i 8 timer.

Pluk det varme kød fra hinanden med et par gafler, deraf navnet, og sigt lagen ind over kødet. Smag godt til med salt og peber, hvis den trænger. 

Coleslaw: 

Snit gulerødder og spidskål, og pres det sammen med persille, salt og peber. Lad det trække i mindst 10 min. 

I et højt glas kommer du æg og æggeblomme, salt, peber, piment, sennep og olien. Med en stavblender blender du nedefra og langsomt op, så det hele samler sig til en mayonnaise.  

Smørrist evt. bollerne på indersiden, inden du serverer det hele på bordet. 

Billeder fra opskriften

10

Kommentarer

  • Jan L.

    Hvor blev den lovede mørbrad af du teasede sidste uge?

    • Jesper Vollmer

      Hæ hæ ja... Som jeg skrev i ugebrevet under hvad du kan glæde dig til, så blev den lige overhalet indenom.
      Vores dygtige klipper Adam sendte mig en overraskelse. Jeg havde noget andet i hovedet... 😄
      Men den får du på torsdag...
      Jesper

    • Jan L.

      👍🏻

  • Thomas W.

    Hvis man bruge nakkefilet fra en gris, hvad er så anderledes ved fremgangsmåden?

    • Jesper Vollmer

      Ikke noget... det er det samme.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.