Ingredienser
Kartoffelmos
1,50 kg kartofler
2 dl. mælk
200 gram smør
2 spsk. dijonsennep
Porre og fyld
8 stk. porre
100 gram smør
400 gram bacon i tern
2 stk. skalotteløg
2 stk. laurbærblade
1 håndfuld persille, hakket
1 bdt. purløg
2 dl. æbleeddike
2 dl. olivenolie
Fremgangsmåde
Mosen:
- Start med at skrælle og koge kartoflerne helt møre.
- Hold resten af ingredienserne klar.
- Sigt vandet fra kartoflerne, og bland resten i. Smag til med salt og peber.
Porrene:
- Del porrene på langs, og skær det øverste af toppen. Hold den inderste del af roden på, så den ikke går fra hinanden.
- Brun smørret i en kasserolle, og hæld det over porrene.
- Steg baconternene sprøde i en pande.
- Kom de hakkede løg, purløg og persillen i panden, og kom nu både eddike og olie i også. Kog det op.
- Hæld alt ind over porrene, og bag det hele i ovnen ved 180° varmluft i ca. 20 min.
Server det hele sammen helt varmt og lækkert...