Ingredienser
Dejen giver 8 mindre pizzaer
3 dl. lunken vand
50 gram gær
2 spsk. honning
500 gram hvedemel (gerne tipo "00")
2 spsk. flagesalt
2 spsk. olivenolie
1 bunke durummel til udrulning
Saucen
5 dl. creme fraiche 38%
1 tsk. revet hvidløg dækket med olivenolie
1 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. piment d´espalette
Fyldet til 3 forskellige slags
2 stk. kartofler
1 håndfuld mozzarella
1 tsk. hakket rosmarin
2 håndfulde kantareller
2 spsk. smør
1 dusk persille, hakket
2 spsk. revet Pecorino
4 skiver lufttørret skinke
Fremgangsmåde
Start med dejen. Kom det lune vand i røreskålen sammen med gæren. Kom honning, mel og salt i, og kør det sammen. Lad det ælte i 5-6 min.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, og stram den op til en kugle. Læg den tilbage i skålen, og kom evt. madfilm på, og sæt den i ovnen ved 40° i ca. 30 min. På den måde bliver hævetiden forkortet. Du kan også sagtens bare lade den stå på bordet, til dejen er doblet i størrelse.
Imens dejen hæver, gør du dit fyld klar.
Smag cremen til med hvidløg, salt, peber og piment.
Hak rosmarin og hold kartoflerne klar til at blive skåret i tynde skiver i sidste øjeblik, men vent så de ikke bliver kedelige.
Når dejen er klar, deles den i 8 stykker, og rulles til boller, som så skal hæve i et kvarter mere.
Varm din ovn op, tænd op i din pizzaovn, sæt din bageplade i din gasgrill eller på anden måde tænd din varmekilde. Hvis det er i en alm. ovn, ville jeg varme den op til højeste temperatur, og lade en bageplade blive rigtig varm derinde. Hvis du ikke har noget at flytte pizzaen med ind og ud af ovnen, kan du lægge den på et stykke bagepapir, og bruge det. Husk det også godt kan brænde og snuldre. Så se om du kan liste den af papiret måske.
Rul en kugle pizzadej ud på en pæn bunke durummel, og sørg for at lave den så tynd som muligt. Når den er fin i størrelsen, løfter du dejen op på armen, og skubber det overskydende mel lidt væk, og lægger den tilbage på bordet. Du vil ikke have al den mel med ind i ovnen og brænde.
Kom nu en stor spiseskefuld creme på, og smør det ud fra midten til kanten. Fordel tynde skiver af kartofler og lidt mozzarella på den, og drys med lidt hakket rosmarin. Olivenolie og lidt salt skader heller ikke. Ind og bag til den er færdig. I en ovn vil det nok tage mellem 5-10 min. Jo tyndere dejen er rullet ud, jo kortere bagetid sjovt nok ;) I den ovn jeg bruger her, tager det ikke mere end et par minutter i alt.
Den næste jeg lavede her, er med kantareller der først har været en tur på en varm pande med smør, salt og peber og lidt hvidløg og persille. I stedet for mozzarella til denne pizza bruger jeg her lidt revet Pecorino.
Du kan jo selv lege med variationer her både med og uden kød.