Pizza Bianco

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Dejen giver 8 mindre pizzaer

  • 3 dl. lunken vand

  • 50 gram gær

  • 2 spsk. honning

  • 500 gram hvedemel (gerne tipo "00")

  • 2 spsk. flagesalt

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 bunke durummel til udrulning

  • Saucen

  • 5 dl. creme fraiche 38%

  • 1 tsk. revet hvidløg dækket med olivenolie

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • Fyldet til 3 forskellige slags

  • 2 stk. kartofler

  • 1 håndfuld mozzarella

  • 1 tsk. hakket rosmarin

  • 2 håndfulde kantareller

  • 2 spsk. smør

  • 1 dusk persille, hakket

  • 2 spsk. revet Pecorino

  • 4 skiver lufttørret skinke

Fremgangsmåde

Start med dejen. Kom det lune vand i røreskålen sammen med gæren. Kom honning, mel og salt i, og kør det sammen. Lad det ælte i 5-6 min. 

Kom dejen ud på et meldrysset bord, og stram den op til en kugle. Læg den tilbage i skålen, og kom evt. madfilm på, og sæt den i ovnen ved 40° i ca. 30 min. På den måde bliver hævetiden forkortet. Du kan også sagtens bare lade den stå på bordet, til dejen er doblet i størrelse. 

Imens dejen hæver, gør du dit fyld klar.

Smag cremen til med hvidløg, salt, peber og piment. 

Hak rosmarin og hold kartoflerne klar til at blive skåret i tynde skiver i sidste øjeblik, men vent så de ikke bliver kedelige. 

Når dejen er klar, deles den i 8 stykker, og rulles til boller, som så skal hæve i et kvarter mere. 

Varm din ovn op, tænd op i din pizzaovn, sæt din bageplade i din gasgrill eller på anden måde tænd din varmekilde. Hvis det er i en alm. ovn, ville jeg varme den op til højeste temperatur, og lade en bageplade blive rigtig varm derinde. Hvis du ikke har noget at flytte pizzaen med ind og ud af ovnen, kan du lægge den på et stykke bagepapir, og bruge det. Husk det også godt kan brænde og snuldre. Så se om du kan liste den af papiret måske. 

Rul en kugle pizzadej ud på en pæn bunke durummel, og sørg for at lave den så tynd som muligt. Når den er fin i størrelsen, løfter du dejen op på armen, og skubber det overskydende mel lidt væk, og lægger den tilbage på bordet. Du vil ikke have al den mel med ind i ovnen og brænde. 

Kom nu en stor spiseskefuld creme på, og smør det ud fra midten til kanten. Fordel tynde skiver af kartofler og lidt mozzarella på den, og drys med lidt hakket rosmarin. Olivenolie og lidt salt skader heller ikke. Ind og bag til den er færdig. I en ovn vil det nok tage mellem 5-10 min. Jo tyndere dejen er rullet ud, jo kortere bagetid sjovt nok ;) I den ovn jeg bruger her, tager det ikke mere end et par minutter i alt. 

Den næste jeg lavede her, er med kantareller der først har været en tur på en varm pande med smør, salt og peber og lidt hvidløg og persille. I stedet for mozzarella til denne pizza bruger jeg her lidt revet Pecorino. 

Du kan jo selv lege med variationer her både med og uden kød. 

Billeder fra opskriften

16

Kommentarer

  • Hellen G.

    Ups Jesper.
    Er der tale om 2 forskellige pizzaer?
    Eller er jeg bare dum til at læse?

    • Niels G.

      Der er vist 3 pizzaer….

    • Jesper Vollmer

      Pizza Bianco er bare en betegnelse for lyse pizzaer, der ikke er lavet med tomatsauce.
      Så ja jeg laver et lille udvalg her på 3 stk.

  • Sanne R.

    Det ser godt nok lækkert ud. Herhjemme synger familien for en god pizzaovn. Jeres ser god ud i størrelsen - hvilke mærke og model er det?
    Tak :-)
    Sanne

    • Jesper Vollmer

      Ja godt spottet. Det er en Ooni i størrelsen 12.

    • Sanne R.

      Perfekt - tak for svaret :-)
      God dag

  • Sanne R.

    Er på ferie og forbindelsen hernede trække ikke videoen så godt, men mener at kunne se, at der står Ooni :-)
    Så nu må jeg ind og kigge på modeller

  • Mette G.

    Hej Jesper, jeg har læst, at bagepapir ikke må komme i ovntemperatur på mere end 220 grader. Der skulle være risiko for, at der går ild i det Min egen erfaring er, at det i hvert fald bliver meget sort og smuldrer. Bortset fra det ser de hvide pizzaer skønne ud.

    • Jesper Vollmer

      Aaahh god pointe Mette. Jeg skriver det lige ind i opskriften...

  • Hellen G.

    Bager du altid på varmluft?
    Sikkert svært at få over på en glohed bageplade uden bagepapir, hvis man bare har sine fingre og kun en alm.ovn.
    Kan jeg bare smøre den på gammeldags vis?
    Bruger du altid samme cremefraiche dressingen til alle Pizza Bianco?

  • Hellen G.

    Bager du altid på varmluft?
    Sikkert svært at få over på en glohed bageplade uden bagepapir, hvis man bare har sine fingre og kun en alm.ovn.
    Kan jeg bare smøre den på gammeldags vis?
    Bruger du altid samme cremefraiche dressingen til alle Pizza Bianco?

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen,
      Som tommerfingerregel bruger jeg normalt varmluft, medmindre at jeg nævner andet. Det skyldes, at jeg synes, at varmen fordeler sig bedre i ovnen. Dog kan du sagtens bruge alm. ovn, hvis du foretrækker dette 😊
      Jeg er i tvivl om, hvad du mener med "på gammeldags vis"... kan du uddybe?...
      Jeg bruger ofte denne dressing, da jeg synes den er super lækker, men ellers kan du se min opskrift på "Basic Pizza". Der har jeg en lækker opskrift på løgkompot, som du kan skifte dressingen ud med, hvis du ønsker at prøve noget andet 🍕
      God aften.

  • Hellen G.

    Hej Jesper.
    Er medlem.
    Vil gerne købe nogle ptudukter Inc. kogebog.
    Kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg får medlemsrabat.
    Kan I fortælle mig, hvordan jeg gør det?
    Hilsen Hellen Gram Andersson. (Uteknisk desværre)

  • Hellen G.

    Hej Jesper.
    Er medlem.
    Vil gerne købe nogle ptudukter Inc. kogebog.
    Kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg får medlemsrabat.
    Kan I fortælle mig, hvordan jeg gør det?
    Hilsen Hellen Gram Andersson. (Uteknisk desværre)

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen,
      Under fanen "Spørgsmål og svar" kan du se, hvordan du finder rabatkoden i punkt 5 😊

  • Rikke H.

    Hvor stor er din pizzaovn? kan se de kan fås i størrelse 12 eller 16 :-)

    • Jesper Vollmer

      Min er en 12´er

  • Birgit s.

    Så fik jeg prøvet denne opskrift , helt vildt lækkert , den kom i alm ovn og det fungerede helt fint. For første gang prøvede jeg at lade dejen hæve i ovnen og vupti , er bare så glad for de inputs jeg lærer her i klubben tak for det

    • Jesper Vollmer

      Fantastisk Birgit...
      Blir´ så glad ☺️

  • Bente N.

    Tak for dejlig pizza opskrift på bianco. Den var knippelgod. Dejlig cremefraiche dip.
    Et godt tip til udrulning i durum mel. Det er noget der du’r😉👍🏻

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det skønt at høre. Er så glad for, at det virker for dig.

  • Trine A.

    Hej Jesper super gode pizza bunde - opskriften er bedre en den vi ellers brugte fra Gorm Wisweh :)

    • Jesper Vollmer

      Hej Trine,
      Wihuuu, bedre end en ellers PizzaKonge. Det er jeg da bare glad for 🤣🤣

  • Shirley

    Hej Jesper - de er nemme og velsmagende og med Ooni 12 er det ingen sag. Så nu bliver alle naboerne inviteret til udendørs pizza-aften.

    • Jesper Vollmer

      Hej Shirley,
      Sikke nogle heldige naboer du har! 😝 Lyder bare hyggeligt!

  • Eva Ø.

    😋👏🏽 Så gode bunde og den hvide creme😍

  • Susanne F.

    Hej Jesper
    Vi har prøvet at lave pizzaerne i dag. De smagte fantastisk. 😍
    Dem skal vi helt klart lave igen.

  • Lene S.

    Jeg kan ikke få linket til Basic pizza til at virke, vil tjekke tomatsovsen ud 😀

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene
      Nu skulle det virke igen...
      God fornøjelse med det.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.