Ingredienser
Pasta og kødboller
500 gram tørret pasta
500 gram hakket oksekød med høj fedtprocent
4 hele stilke basilikum
4 fed hvidløg
1 håndfuld soltørrede tomater
4 spsk. parmesan, revet
3 spsk. rasp
1 spsk. salt
0,50 spsk. peber, kværnet
1 mængde olivenolie til at stege i
1 stk. skalotteløg, snittet
2 dåser hakkede tomater
Fremgangsmåde
Fordi kødbollerne er så hurtige at lave, starter du faktisk med at sætte din pasta over og koge. Så har du 10-12 min. til at lave resten.
Bollerne samles ved at komme kødet op i en skål sammen med hakket basilikum, hakkede soltørrede tomater, revet hvidløg, revet parmesan, raspen og salt og peber. Massér alt godt sammen med hånden, og form bollerne på str. med bordtennisbolde.
Steg bollerne af i olie på alle sider først, og kom så de snittede løg ved, så de også får lidt farve. Når alt er stegt, kommer du de hakkede tomater ved, og smager godt til med salt og peber. Justér evt. med lidt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret de varme pastaer nederst og kom boller og sauce ud over det hele. Drys lidt ekstra basilikum og parmesan over retten.
Så bliver det næsten ikke hurtigere mad...