Ingredienser
Pandekylling
1 stk. kylling
1 spsk. salt og lidt peber
Mango chutney
2 stk mango
0,50 stk. skalotteløg
1 stk. rød chili
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 spsk. rørsukker
2 spsk. æbleeddike
0,30 bundt purløg
Salaten
2 stk. hjertesalat
1 stk. citron
Fremgangsmåde
Start med at udbene kyllingen fra ryggen og hele vejen rundt. Pas på at du ikke skærer igennem skindet mellem brysterne, når du kommer halvt rundt. Se filmen "Udbening af kylling" for guidens.
Drys salt og peber på begge sider af fuglen, og stil den uden noget over i køleskabet mellem 2 - 4 timer.
Mangochutney:
Skræl og skær mangoen i tern. Hak løg, chili og hvidløg, og sauter det af
i lidt olie. Kom sukker på, og lad det karamellisere. På med eddiken, og lad det hele simre sammen med mangoen og resten af ingredienserne i 10-15 minutter. Smag til med hakket purløg og salt og peber.
Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og kom den på en kold sliplet-pande UDEN fedtstof. Sæt varmen på 6 ud af 10 på kogepladen og sæt et stort låg lidt skråt på. Dan skal kunne "ånde", så fugten slipper ud, og kyllingen steger forsigtigt, til skindet er helt sprødt. Det tager ca. 15 - 20 min. Vend den om, og giv den det allersidste på undersiden. Du behøver ikke krydre den nu, for det gjorde du jo tidligere.
Steg de halverede hjertesalater kort af i kyllingefedtet på den varme pande.
Skær kyllingen ud sådan her: lårene i 2 stykker hver og brysterne i 3 stykker hver. Stænk med lidt citron ved anretningen.
Så er der serveret...