Ingredienser
Pæretærte
2 stk. pærer
200 g. sukker
2 dl. vand
1 stk. citron
4 plader butterdej, 15x15 cm
2 dl. flormelis
Creme
2,50 dl. creme fraiche 38%
2 spsk. flormelis
0,50 stk. vanillestang
Fremgangsmåde
Først skal pæren pocheres.
Kom sukker og vand i en gryde, sammen med saften af en citron.
Pærerne skrælles og deles i to på langs. Gem gerne stilken på den ene halvdel.
Kom pærerne i vandety og kog op. Lad det simre forsigtigt i ca. 15 min. Lad pærerne køle af i lagen.
Sæt ovnen på 200 grader.
Er det én stor plade buterdej, du har fået fingrene i, skal den skæres ud, så hver halve pære har 2-3 cm. butterdej omkring sig. Læg nu en afdryppet halv pære, på hver plade butterdej ovenpå et stykke bagepapir på en bageplade. Kom flormelis i en finmasket sigte eller et teæg. Drys et generøst lag flormelis over hver tærte, og kom dem i ovnen i 20-25 min. De skal hæve flot op, og få en meget gylden farve specielt i hjørnerne.
For at få cremen ekstra stiv piskes creme fraiche, flormelis og vanille sammen med et piskeris eller håndmixer, til den trækker fine spor som en flødeskum ville gøre det.
Hvis du vil have tærten ekstra glinsende, kan du enten koge lidt af lagen fra pocheringen ind til sirupskonsistens eller komme lidt flydende akaciehonning på til sidst.
Servér tærten varm med den bløde creme fraiche