Ingredienser
Paella
1 stk. skalotteløg
400 gram risottoris (Aborio)
1 nip safran
1 glas hvidvin
1 liter bouillon
1 håndfuld revet parmesan
3 fed hvidløg
1 dusk persille
1 stk. citron, skallen
1 fed hvidløg
8 stk. kammuslinger
16 stk. store rejer
1 tsk. Piment d'Espelette
Fremgangsmåde
Hak skalotteløget. Sautér løg og ris af i lidt olivenolie til risene bliver lidt transparente. På med vin og safran, og lad den koge ind i risen. På med bouillon til det lige dækker, og hold gang i risene, så du er sikker på, de ikke sætter sig fast i bunden. Bliv ved med at komme bouillon på løbende hver gang det er kogt ind i risen. Når risene er kogt, tager du dem fra varmen og kommer både parmesan, mere bouillon, salt og peber i.
Lav en gremolata med hakket persille, revet citronskal og lidt revet hvidløg. Hak det sammen og gem det som drys.
Riv lidt ekstra hvidløg, og dæk det med olivenolie til en hvidløgsolie.
Steg kammuslinger på panden på begge sider i varm olie. Tag dem af og krydr dem med hvidløgsolie, salt, peber og piment.
Gør præcis det samme med rejerne.
Justér risottoen med væde, ost og krydring. Det skal flyde let men ikke for meget, når du anretter.
Anret risene nederst, og fordel skaldyrerne ovenpå. Drys lidt gremolata og ekstra revet parmesan på.