Ostesoufflé

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Souffléen

  • 25 gram smør

  • 25 gram hvedemel

  • 2,50 dl. sødmælk

  • 75 gram "Havgus" eller anden fast ost med lidt smag

  • 3 stk. æggeblommer

  • 5 stk. æggehvider

  • 1 tsk. sort peber, kværnet

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • 1 spsk. rosmarin, hakket

  • Til formen

  • 2 spsk. blød smør

  • 1 håndfuld panko eller alm. rasp

  • Salaten

  • 1 stk. radiccio (rød salat)

  • 2 stk. endive (julesalat)

  • 1 håndfuld valnødder

  • 3 spsk. flydende honning

Fremgangsmåde

Souffléen:

- Lav en opbagning, ved at smelte smørret, og bage melet ud i kasserollen. I med mælken, og pisk godt, mens det tykner, så alle klumperne bliver pisket ud. Sluk for varmen. 

- Riv osten groft, og kom den i opbagningen, mens den er varm, så den smelter ud i. 

- Lad det køle lidt af, og pisk æggeblommerne ud i sammen med peberet. Lad den køle til fingerlunt, så de luftige hvider ikke falder sammen. 

- Pisk hviderne stive, og pisk først en lille klat af hviderne i dejen, hvorefter du folder resten i, og gør dig umage for at holde så meget luft i som muligt. 

- Smør din form på ca. 18-20 cm. med blødt smør. Drys med panko/rasp hele vejen rundt, og tøm den, så det kun sidder fast på bunden og siderne. 

- Fyld soufflédejen i formen, og sæt den i ovnen ved 200° i 20 min.

- Du kan også vælge at bage 4 individuelle portionsstørrelser. Så skal de dog kun bage i 12 min.

Hak rosmarinen fint, og drys den på den bagte soufflé sammen med lidt Piment d´espalette. 

Salaten:

- Imens souffléen bager, samler du salaten. 

- Pluk og skyl salaterne groft, dys med valnødderne og honningen. 

 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Martin S.

    Det er sjovt. Jeg har faktisk aldrig tænkt på ostesoufflé før denne video, som mornaysovs med stive æggehvider i, men det er jo egentligt hvad det er. Det skal helt klart prøves en dag, når lejligheden byder sig :).

  • Gitte M.

    Hej Jesper
    Ser lækkert ud.
    Hvis man ønsker portionsanrette ramakiner - hvormange vil du så vurdere der er til i opskriften?
    Bagetid for ramakiner sådan cirka?

    • Jesper Vollmer

      Jeg skriver allerede om bagetiden for ramakiner i opskriften.
      Du får 4 flotte. Måske 6 hvis du er god til at holde luften i dejen, når du folder den sammen.
      Jesper

  • Jens B.

    Hej Jesper,
    Kan man lave "bechamel saucen" dagen før og sætte den i køleskabet, og dagen efter komme hviderne i, før den skal bages ?

    • Jesper Vollmer

      Det vil gøre den meget fast, når den bliver kølet ned, og så er det svært at bibeholde luften i hviderne, når man samler den.
      Når luften slås ud af dejen, vil den ikke hæve op.
      Det tager mig ca. 4 minutter i filmen at lave saucen. Mon ikke, du kan finde de 4 minutter, den dag souffleen skal laves 😄
      Godt nytår... ;)

    • Jens B.

      Hej Jesper
      Tak for svaret. Omend retten skal indgå i en 6-retters menu i morgen, må jeg se om jeg kan finde tiden. Jeg kan jo ikke være bekendt at servere en flad og klæg ostesoufflé og sige det er en opskrift fra Vollmer 😀
      Også godt nytår til dig.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.