Ingredienser
Souffléen
25 gram smør
25 gram hvedemel
2,50 dl. sødmælk
75 gram "Havgus" eller anden fast ost med lidt smag
3 stk. æggeblommer
5 stk. æggehvider
1 tsk. sort peber, kværnet
1 tsk. piment d´espalette
1 spsk. rosmarin, hakket
Til formen
2 spsk. blød smør
1 håndfuld panko eller alm. rasp
Salaten
1 stk. radiccio (rød salat)
2 stk. endive (julesalat)
1 håndfuld valnødder
3 spsk. flydende honning
Fremgangsmåde
Souffléen:
- Lav en opbagning, ved at smelte smørret, og bage melet ud i kasserollen. I med mælken, og pisk godt, mens det tykner, så alle klumperne bliver pisket ud. Sluk for varmen.
- Riv osten groft, og kom den i opbagningen, mens den er varm, så den smelter ud i.
- Lad det køle lidt af, og pisk æggeblommerne ud i sammen med peberet. Lad den køle til fingerlunt, så de luftige hvider ikke falder sammen.
- Pisk hviderne stive, og pisk først en lille klat af hviderne i dejen, hvorefter du folder resten i, og gør dig umage for at holde så meget luft i som muligt.
- Smør din form på ca. 18-20 cm. med blødt smør. Drys med panko/rasp hele vejen rundt, og tøm den, så det kun sidder fast på bunden og siderne.
- Fyld soufflédejen i formen, og sæt den i ovnen ved 200° i 20 min.
- Du kan også vælge at bage 4 individuelle portionsstørrelser. Så skal de dog kun bage i 12 min.
Hak rosmarinen fint, og drys den på den bagte soufflé sammen med lidt Piment d´espalette.
Salaten:
- Imens souffléen bager, samler du salaten.
- Pluk og skyl salaterne groft, dys med valnødderne og honningen.