Oksehalesuppe

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Oksehalesuppe

  • 2 hele oksehaler (ca. 2 kg.)

  • 15 stk. peberkorn

  • 2 tsk. salt

  • 4 stk. gulerødder

  • 1 stor pastinak

  • 1 stort løg

  • 4 fed hvidløg

  • Fyld

  • 16 små kartofler

  • 1 bdt. palmekål

Fremgangsmåde

Sæt halerne over i koldt vand og kog dem op. Skum urenhederne af løbende. Lad dem simre forsigtigt så de ikke bulderkoger. Kom salt og peberkorn i vandet nu. 

Lad dem simre i 3 timer, til de er møre. 

I mellemtiden skræller du rødderne og snitter løgene. Sautér det af i en gryde, og gem det til senere. 

Skræl og kog kartoflerne, og pluk kålen. 

Løft halerne op og lad dem køle af. Pluk kødet fra benene. 

Kom de sauterede urter i gryden sammen med kødet fra halerne. Lad det simre til mørt. 

Smag til med salt og peber, og anret suppen ovenpå de kogte kartofler og den rå kål. 

Billeder fra opskriften

11

Kommentarer

  • Eva R.

    Kunne også foreslå den romerske
    Signaturret Coda alla vacciners. Kan godt konkurrere i den kolde danske vinter med oksehalesuppen.

  • Hannah H.

    Den skal prøves! Så du mit forslag til Spaghetti Amatriciana? Romersk ret

    • Jesper Vollmer

      Hæ hæ... Jamen den blev da også lavet forleden, så den kommer i klubben i den nære fremtid.

  • Hannah H.

    Fedt Jesper! Tak😍

  • Hanne G.

    Hvad kan man bruge isf palmekål. Kan ikke finde det nogen steder…

    • Jesper Vollmer

      Grønkål er en fin erstatning.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.