Ingredienser
Oksehalesuppe
2 hele oksehaler (ca. 2 kg.)
15 stk. peberkorn
2 tsk. salt
4 stk. gulerødder
1 stor pastinak
1 stort løg
4 fed hvidløg
Fyld
16 små kartofler
1 bdt. palmekål
Fremgangsmåde
Sæt halerne over i koldt vand og kog dem op. Skum urenhederne af løbende. Lad dem simre forsigtigt så de ikke bulderkoger. Kom salt og peberkorn i vandet nu.
Lad dem simre i 3 timer, til de er møre.
I mellemtiden skræller du rødderne og snitter løgene. Sautér det af i en gryde, og gem det til senere.
Skræl og kog kartoflerne, og pluk kålen.
Løft halerne op og lad dem køle af. Pluk kødet fra benene.
Kom de sauterede urter i gryden sammen med kødet fra halerne. Lad det simre til mørt.
Smag til med salt og peber, og anret suppen ovenpå de kogte kartofler og den rå kål.