Ingredienser
Østers... så mange du kan spise
Gratineret
1,50 dl. creme fraiche 38%
1 fed hvidløg
4 spsk. hvidvin
1 dl. panko / rasp
1 dl. Vesterhavsost / gruyere / Comté
2 spsk. hakket purløg
Tilbehør
1 passende mængde skalotteløg, rødvinseddike, peberrod, citron, Tabasco etc.
Fremgangsmåde
Åbn østersene, som jeg gør i filmen.
Det FØRSTE du gør, HVER gang en østers er åbnet, er at lugte til den. Den skal dufte godt af mineralsk og friskt hav. IKKE ubehageligt af tang eller lign.
Gå dem efter for skalrester, og skær musklen over, og vend hver østers i sin skal.
Herfra kan du servere dem direkte med en eller flere af dine tilbehør efter smag.
De gratinerede:
Saml creme fraichen med revet hvidløg, hvidvin og evt. lidt af østersvandet.
Kom en stor teskefuld creme op på en østers, læg den stabilt på lidt salt, og drys let med panko og ost. Kom dem lige under grillen i ovnen, til de bliver flot gyldne, og bobler op. Det tager ca. 5 min.
Server med det samme, men pas på... de er varme.