Østers i beignet

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Østers i beignet

  • 12 stk. østers

  • 2 stk. appelsiner

  • Beignetdej

  • 250 gram hvedemel

  • 1,50 dl. øl

  • 2 dl. vand

  • 5 gram salt

  • 2 stk. æggehvider

  • Evt. lidt kørvel til pynt

  • Neutral olie til fritering

Fremgangsmåde

Som du kan se i filmen, er det en ret hurtig ret. 

Start med at samle alle ingredienserne til beignetdejen undtagen æggehviderne. Pisk det godt sammen, til der ikke er flere melklumper. Sæt den på køl i 30 min. 

Skær de to af appelsiner i fileter, ved at skære skrællen af, og skære ned i hver filet, og vip dem ud. Gem saften til at stænke over de friterede østers senere. 

Åbn alle østersene som jeg viser dig i filmen. Pas på fingrene. Gå dem efter for små stykker skaller, så de er helt rene. Lad dem ligge i deres saft i en skål, indtil du skal bruge dem. 

Pisk hviderne helt stive, og vend dem i dejen forsigtigt. 

Varm din olie op til 170°-180°

Med en pincet trækker du hver østers igennem dejen, så de er godt dækkede. Friter dem til de er gyldne og puffede. 

Drys med lidt salt, og server dem med appelsinfileterne og stænket med lidt saft. 

Drik evt. øl til...

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Asger M.

    kan man åbne østerne et par timer før man skal bruge dem og sætte dem på køl

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.