Ingredienser
Østers i beignet
12 stk. østers
2 stk. appelsiner
Beignetdej
250 gram hvedemel
1,50 dl. øl
2 dl. vand
5 gram salt
2 stk. æggehvider
Evt. lidt kørvel til pynt
Neutral olie til fritering
Fremgangsmåde
Som du kan se i filmen, er det en ret hurtig ret.
Start med at samle alle ingredienserne til beignetdejen undtagen æggehviderne. Pisk det godt sammen, til der ikke er flere melklumper. Sæt den på køl i 30 min.
Skær de to af appelsiner i fileter, ved at skære skrællen af, og skære ned i hver filet, og vip dem ud. Gem saften til at stænke over de friterede østers senere.
Åbn alle østersene som jeg viser dig i filmen. Pas på fingrene. Gå dem efter for små stykker skaller, så de er helt rene. Lad dem ligge i deres saft i en skål, indtil du skal bruge dem.
Pisk hviderne helt stive, og vend dem i dejen forsigtigt.
Varm din olie op til 170°-180°
Med en pincet trækker du hver østers igennem dejen, så de er godt dækkede. Friter dem til de er gyldne og puffede.
Drys med lidt salt, og server dem med appelsinfileterne og stænket med lidt saft.
Drik evt. øl til...