Ingredienser
Giver en halv liter nøddecreme
50 gram hasselnødder
110 gram mørk chokolade
110 gram mælkechokolade
2,50 dl. piskefløde
50 gram smør
Fremgangsmåde
Start med at bage hasselnødderne ved 220 grader i 5-6 minutter
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Fjern skallerne fra nødderne og blend dem herefter til en fin ensartet melkonsistens.
Hæld fløde i en gryde og bring det i kog. Lige så snart fløden simrer, slukkes der for varmen.
Hæld den varme fløde over chokoladen og pisk det sammen til en ensartet masse. Kom smørret i i små tern. Tilsidst tilsættes de finthakkede nødder og massen vendes godt sammen.
Skold et patentglas med kogende vand, og hæld chokoladesmørret heri. Opbevar chokoladesmørret i køleskabet i op til 2 uger.
Tip! Prøv mine knækbrød til nøddecremen. Find opskriften på knækbrød - klik her.