Nøddecreme

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Giver en halv liter nøddecreme

  • 50 gram hasselnødder

  • 110 gram mørk chokolade

  • 110 gram mælkechokolade

  • 2,50 dl. piskefløde

  • 50 gram smør

Fremgangsmåde

Start med at bage hasselnødderne ved 220 grader i 5-6 minutter

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

Fjern skallerne fra nødderne og blend dem herefter til en fin ensartet melkonsistens.

Hæld fløde i en gryde og bring det i kog. Lige så snart fløden simrer, slukkes der for varmen.

Hæld den varme fløde over chokoladen og pisk det sammen til en ensartet masse. Kom smørret i i små tern. Tilsidst tilsættes de finthakkede nødder og massen vendes godt sammen.

Skold et patentglas med kogende vand, og hæld chokoladesmørret heri. Opbevar chokoladesmørret i køleskabet i op til 2 uger. 

Tip! Prøv mine knækbrød til nøddecremen. Find opskriften på knækbrød - klik her.

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 01 14 Kl. 14.15.48

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Mette D.

    Hej Jesper
    Hvordan bliver nutella mon, hvis man erstatter hasselnødder med mandler?
    Når man ikke kan tåle nødder

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette
      Det tror jeg sagtens du kan...
      Jesper

    • Katrine M.

      Min mand kan heller ikke tåle nødder, men kan man så godt tåle mandler?? Er det ikke også nødder?

    • Stina J.

      Mandlen er ikke en nød, men en stenfrugt, hvor mandlen er frøet i frugten.

  • Jette s.

    Man kan sagtens erstatte nødder med mandler. Nogen gange så bruger jeg hvad jeg lige har. :)

  • Dorthe R.

    Hej Jesper
    Ser så fristende ud.
    Kan fløden erstattes af noget andet? Kan ikke tåle mælkeprotein desværre... Hilsen Dorthe

  • Jette S.

    Mums😋 Kan man bruge hvid istedet for lys chokolade?

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Ja det kan du helt sikkert...
      Jesper

  • Hanne K.

    Kan jeg udelade mælke chokolade og kun bruge mørk chokolade? 🤔

    • Jesper Vollmer

      Sagtens... så bliver den bare mere intens og måske lidt bitter...
      Jesper

  • Jens W.

    Den kommer helt sikkert på bordet til brunchen i morgen (det bliver en af børnenes opgaver 😉)
    Husk også et nip salt i opskriften skrevet her.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jens
      Glæd dig...
      Og tak for fejlfinding !
      Jeg retter til.
      Jesper

  • Anette l.

    Har lavet nutella her i weekenden og den blev bare super god og nutellaen havde en meget cremet konstistens...tusind tak for en rigtig god madklub

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Anette...
      Jesper

  • Hanne L.

    Hej Jesper.
    Hvilken chokolade bruger du?
    Tak for gode opskrifter😋
    Hilsen Hanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Undskyld det sne svare.
      Dem jeg har her, er Valrhona !
      Jesper

  • Else H.

    Hvor køber man de små chokolader?

    • Mette B.

      Det ligner Valrhona, som man bl.a kan købe i Magasin - også online - og det er på tilbud lige nu :-)

  • Leni E.

    Hvilken slags pande kan gå direkte i ovn.

    • Maya H.

      Det kan dem uden plastik håndtag 😊

    • Leni E.

      Det var så ikke et sådant svar jeg ventede, men et seriøst.

    • Jesper Vollmer

      Hej Leni
      Så er jeg ikke sikker på, hvad du mener, for i min verden kan alle pander gå i ovnen.
      Var det mærker eller modeller du efterspurgte...?
      Jesper

    • Maya H.

      Jeg var nu ret seriøst 🤷‍♀️ Hvis der ikke er noget på panden som kan smelte (plastik) så kan den komme i ovnen

    • Leni E.

      Hej Jesper - jeg har et par pander hvor der står at brug i ovn " ikke anbefales" derfor mit spørgsmål - men ellers - ja, gerne mærke og model . Mvh Leni

    • Leni E.

      Hej Maya - som jeg har svaret Jesper Volmer, så findes der, bl.a i min husholdning, desværre nogle ret dyre pander, hvor der på kassen de blev leveret i, stod noteret, at leverandøren ikke kunne anbefale at sætte panderne i ovnen - og - det er ikke ikke plastikhåndtag. Derfor mit spørgsmål.

    • Maya H.

      Hej leni.
      Fair nok. Men det plejer bare at være sådan at hvis der er noget som ikke kan smelte på dem, så kan de gå i Ovnen. Jeg brugte bare et lille fad 😊 også nulleder jeg nødder i et viskestykke. Så har man ikke alle skallerne i køkkenet som Jesper havde 😂

    • Leni E.

      Hej, det giver god mening. mvh Leni

  • Reni K.

    Kan man også bruge kaffefløde i stedet for piskefløde ? Det er hvad jeg har i køleskabet :-) . Eller vil det blive for flydende?

    • Jesper Vollmer

      Hej Reni
      Jeg er ikke sikker på, det vil "sætte sig" lige så meget som piskefløde. Men har ikke prøvet det selv...
      Jesper

  • Else H.

    Fuldstændig vild med de knækbrød 🤗

    • Jesper Vollmer

      Guf ikk´?
      Jeg er selv også helt pjattet med dem.
      Jesper

  • Bente P.

    Hej. Jeg har nu lavet nutella flere gange. Familien er vild med den. Jeg har en stor pakke blød nougat . Kan man bruge 1/3 mørk 1/3 lys og 1/3 blød nougat? 👍❤️

    • Jesper Vollmer

      Hej bente
      Det har jeg ikke lige prøvet, men jeg tænker, at det bliver virkelig lækkert.
      Skriv til mig bagefter, og fortæl mig om det fungerede...
      Jesper

  • Connie M.

    Kan jeg bruge mandelmel i stedet for mandler

    • Jesper Vollmer

      Hej Connie
      Ja det kan du godt. Det er jo nok lidt mere findelt, men det vil virke fint.
      Jesper

  • Mette G.

    Hej Jesper
    Min ovn er brændt sammen og jeg vil altså lave denne nutella🤩
    Går det an blot at riste nødderne på panden eller er det et must at de kommer i ovnen?
    Hilsen Mette

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette
      Undskyld det alt for sene svar.
      Du kan sagtens riste dem på panden...
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.