Muslinge pasta

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Muslinge pasta

  • 400 gram spaghetti

  • 1 håndfuld rå chorizo

  • 1 stk. skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 glas rosé

  • 1 kg. rensede blåmuslinger

  • 1 dusk persile

Fremgangsmåde

Start med at sætte pastaen over og koge i saltet vand. Den skal koge ca. 12 min. og på den tid, kan du sagtens nå at lave resten.

Snit skalotteløget og hvidløget i tynde skiver, og steg dem af i lidt olivenolie, til det får lidt farve.

Imens presser du den rå fars ud af pølseskindet. Det må gerne blive til små grove stykker fars.

Smid pøllerne ned til løgene, og steg dem lidt af.

Når alt er gyldent, smider du  muslingerne ned i gryden sammen med dit glas rosé. Låg på med det samme, og ryst godt rundt.

Der skal være fuld knald på gryden, så det virkelig damper.

Efter 2-3 min. er alle muslingerne åbne, og du kan tage låget af. Kom det meste af persillen i.

Vend pastaen op i de dampede muslinger, rør rundt og smag til med salt og peber.

Hæld det hele op i et dybt fad, eller sæt gryden på bordet.

 

Drys det sidste persiller på toppen.

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Andrea P.

    Yes hvor lækkert!! Og med få ingredienser - det er så skønt! Tak!

  • Lone H.

    Det lyder let og lækkert, det skal prøves, hvis jeg kan finde de små pølser 👌

    • Jesper Vollmer

      Du kan også sagtens bruge alm. chorizo. Så bliver det bare lidt fastere struktur i kødet.
      Jesper

  • Hanne L.

    Uhm mit mundvand løber 😊

  • Ann-marie C.

    Har lige lavet og spist denne ret. Neeej hvor var den dejlig, fyldig og dejlig krydret.
    Kunne ikke finde små chorizo men brugte en blød chorizo alm. Hilsen Ann-marie

    • Jesper Vollmer

      Elsker selv den ret... og det gør familien herhjemme også !
      Jesper

  • Helle L.

    Er der et alternativ til chorizo pølserne som smagsgiver? Jeg spiser ikke firebenede dyr (rødt kød).

    • Jesper Vollmer

      Hej Helle
      Du kan sagtens lave den uden kød. Prøv at smide en spsk. rød pesto i istedet. Det vil give lidt af det samme...
      Jesper

  • Tine R.

    Skøn ret. Dejligt med få ingredienser, hurtig og nem. Tak

  • Lissi R.

    Prøvede at dampe muslinger for 40 år siden - det var åbenbart ingen succes, da jeg ikke har prøvet det siden - indtil i aften 😄
    Kæmpe succes (selv om jeg ikke kunne få rå chorizo, men brugte stykker af en chorizo-pølse med jalapenos)- så selv om man er godt oppe i årene, kan man stadig lære noget nyt - tak 😋

    • Jesper Vollmer

      Tak Lissi
      Ja det er aldrig for sent at tage nye ting ind.
      Også sjovt at genopdage retter, som man troede, man ikke kunne li´!
      Jesper

  • Inge L.

    Kan man købe de bløde chorizo i alm større supermarkeder?
    Jeg er ny her
    Er opskrifterne til 4 personer?

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge
      Ja opskriften er til 4 pers.
      Og de pølser jeg bruger her, har jeg altså bare fundet i Meny. Men du burde kunne finde tilsvarende derude et sted. Alternativt kan du også bruge tørret chorizo, som jo så bare er lidt mere fast efter tilberedningen.
      Jesper

  • Lissi R.

    Lavede for et stykke tid siden Bouillabaise, og jeg havde nogle muslinger tilbage. Dem lagde jeg i fryseren og tog dem op nu og lavede muslinge pasta. Muslingerne så ikke ud, som de plejer. Skulle de have været dampet, inden de kom i fryseren?

    • Jesper Vollmer

      Jeg det ville jeg nok have gjort. De er jo levende, skal du tænke på, så jeg havde nok dampet dem først, og evt. frosset dem ned i lidt af lagen, så de ikke tørrede ud.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.