Muslinge curry

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Muslinge curry

  • 1 kg blåmuslinger

  • 1 lille rødløg

  • 1 rød peber

  • 1 spsk. ingefær i strimler

  • 4 fed hvidløg

  • 2 tsk. stødt koriander

  • 2 tsk. spidskommen

  • 1 nip chiliflager

  • 6 hele tomater

  • 4 dl. hønsebouillon

  • 4 dl. kokosmælk

  • 1 bundt koriander

  • Spis basmatiris til

Fremgangsmåde

Rens muslingerne ved at skylle dem, og gå dem efter for ødelagte eller åbne. Hvis der er lidt "skæg" på dem, så træk det af. 

Snit og steg løg og peberfrugt af til det falder lidt sammen. 

I med ingefær skåret i tynde strimler på tværs af fibrene (ellers bliver de trævlet at tygge i), hvidløg i strimler og de tørre krydderier, og steg af i 30 sek.

I med tomater i tern og bouillonen og lad det hele simre i 10 min. 

I med kokosmælk og kog op og smag det hele godt til med salt og peber. Når det smager godt, kommer du muslingerne i, lægger låg på, og lader dem dampe i 2-3 min. Husk høj varme her. 

Pluk koriander til toppen, og server ris til. Der er meget mad her... 

Pres evt. lidt limesaft over som det sidste. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Lisbeth R.

    Det ser lækkert ud. En helt anden sag: hvor har du købt de plastikflasker med lang tud til olivenolie, som du bruger i dit køkkenarbejde? Jeg har ikke kunnet finde din webshop her - har du lukket den del ned? PS. H.W.Larsen ser ikke ud til at have sådanne. Mvh. Lisbeth R.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Du kan få dem her:
      https://www.kunstogkokkentoj.dk/product/dressing-flaske-treax-500ml--5

  • Preben S.

    Hej
    Hvorfor hedder den muslinge curry , når der ikke er carry i ?
    Hilsen
    Preben stokkendal

    • Jesper Vollmer

      Det kan du have ret i, men currys er en betegnelse for retter med generelle varme krydderier. Det har faktisk ikke decideret noget med karry at gøre.
      Ofte er det retter med kokosmælk og varierende krydderier, man giver den betegnelse...
      Jesper

  • Michael s.

    Hejsa.
    Lidt underligt navn til en ret uden Carry????
    Hilsem
    Michael

    • Jesper Vollmer

      Det kan du have ret i, men currys er en betegnelse for retter med generelle varme krydderier. Det har faktisk ikke decideret noget med karry at gøre.
      Ofte er det retter med kokosmælk og varierende krydderier, man giver den betegnelse...
      Jesper

    • Michael s.

      noteret.
      Vi lavede den i går og det var et stort hit hos alle så den bliver nok godt brugt her til sommer.
      Hilsen
      Michael.

    • Jesper Vollmer

      Ja det smager virkelig godt ikk´?
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.