Ingredienser
- Mormor kylling 
- 1 stk. øko kylling 
- 1 dusk persille 
- 1 stk. citron 
- 2 spsk. olie 
- 2 spsk. smør 
- 1 spsk. salt 
- Agurkesalat 
- 2 stk. agurker 
- 2 dl. sukker 
- 2 dl. vand 
- 2 dl. eddike 
- 10 stk. peberkorn 
- 3 stk. laurbærblade 
- Rabarberkompot 
- 1 bundt rabarber 
- 1 håndfuld sukker 
- Saucen 
- 3 dl. bouillon 
- 1 spsk. hvedemel 
Fremgangsmåde
Kyllingsteg som min mormor kaldte det.
Kom persillen og citronen i skiver ind i kyllingen sammen med lidt salt.
Skær vingerne af i nr. 2 led. og bind kyllingen stramt op som på filmen. Det gør den nemmere at håndtere. 
Brun den af i en stor gryde i olie og smør. Krydr med salt, og læg låg på gryden. Lad den simre i 1,5 time. 
Imens laves agurkesalaten ved at skære agurkerne i skiver, og salte dem let i ca en halv time. Imens koges syltelagen op ved at koge vand, sukker og eddike op med peberkorn og laurbær. Lad lagen køle af på bordet, i den halve time agurkerne trækker. Skyl agurkeskiverne, og hæld lagen over.
Rabarberkompotten laves ved at snitte rabarberne i 1 cm. skiver, og skylle dem i koldt vand. Kom dem i en gryde med ganske lidt vand og sukkeret. Lad det simre i ca. 20 min. til det hele er kogt ud. Sluk for varmen. Smag den til, om den evt. trænger til mere sukker.
Når kyllingen er stegt, laves saucen i samme gryde, ved at drysse lidt mel ud over stegeskyen. Lad melen bundfælde, og kom bouillonen på. Har du ikke bouillon, bruger du vand. Så smager den bare ikke lige så kraftigt. Smag saucen til med salt og peber.
Servér det hele sammen i skåle og fade, og gerne med nye kartofler til, som hvor mormor ville have foretrukket det. I al respekt...
Musikken i filmen er:
Ukulele - Bensound.com
Tenderness - Bensound.com
Sunny - Bensound.com