Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Marineret feta. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Marineret feta

Marineret feta

Tilberedningstid 0-15 minutter

Fremgangsmåde

Der er ikke noget som ting man kan få til at smage af endnu mere.  Feta er jo dejligt, som det er, men prøv at pifte den op sådan her, og smag forskellen.  Bræk din feta i grove brud, og kom dem på et glas eller patentglas.  Skær din jalapeno i...

Bliv en del af
Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Allerede medlem? Log ind her

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.

Betalingskort
MobilePay

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Wanda K.

    Lyder lækkert men bliver det ikke meget stærk 🤔

    • Jesper Vollmer

      Nope... olien mildner det.
      Jesper

  • Doris B.

    Måske er det mine briller, der ikke kan få øje på olie i ingredienslisten. 🧐
    Og ligeså i fremgangsmåden - hvad tørret chili, persille, oregano og pitabrød skal bruges til. 🤔
    Det fremgår fint af videoen, men hvis retten skal kreeres hurtigt, er der ikke tid til at se videoen hver gang ... 😉😍

    • Jesper Vollmer

      Tak... jeg retter lige til.
      Jesper

  • Pia D.

    Hvilken feta har du anvendt , mærke og hvor den kan købes ?

    • Jesper Vollmer

      Jeg købte den bedste, jeg kunne få i supermarkedet. Kan ikke lige huske mærket på den. Købte den i Meny

  • Vibeke E.

    Det ser lækkert og stærkt ud. 💥 Hvilken olie har du brugt? Skal den være smagsneutral eller med smag. Det ville være dejligt at vide. 😊😊

  • Bodil G.

    Når man ikke er så vild med det stærke
    chili og jalapeno, hvad vil du så foreslå som erstatning?

    • Jesper Vollmer

      Så skruer du bare lidt ned for mængden. Du spiser jo ikke selve chilierne, hvis ikke du har lyst. Så stærk bliver olien heller ikke...
      Jesper

  • Thomas W.

    Super lækkert!
    Nu er det jo ikke første gang (og forhåbentlig ikke sidste) gang at du laver noget hjemmegjort olie/sylt osv. er det muligt at du mon kunne skrive HVOR længe de forskellige ting kan holde sig? Har både lavet de asiatiske syltede og alm. agurkesalat, din hvidløgsolie osv. og det kunne være rart at vide hvornår man skal sørge for at få “udryddet” det sidste.
    Mvh
    Thomas

    • Jesper Vollmer

      God pointe... Det skriver jeg mig bag øret.

  • Anne-Marie J.

    Kan man genbruge marinaden/olien til en ny portion feta, når den er spist?

    • Jesper Vollmer

      Ja sagtens... Jeg fylder altid bare mere feta på, når det meste er spist.

  • Lisbeth R.

    Jeg synes, vi mangler at få en gennemgang af de forskellige olier, du/vi bruger i vores daglige madlavning. F.eks. er der ikke mange mennesker, der kender til det faktum, at olivenolie har et lavt "rygepunkt", som er mellem ca. 130-175 grader C. - Olivenolien bør derfor ikke overophedes, da det påvirker smag og kvalitet. Begynder olien at ryge, kan den danne skadelige stoffer. Overophedning af olivenolie kan medføre, at de sunde umættede fedtsyrer i olivenolien omdannes til usunde transfedtsyrer. Jeg har af Aarstiderne for ca. 10 år siden fået anbefalet olivenolien af typen "Sansa" (fremstillet af affaldsprodukter efter olivenproduktionen. Meny i Nærum har den under navnet "Pomace olive oil") der er beregnet til at stege i. Den kan tåle de høje varmegrader. MEN nu læste jeg forleden i avisen, at denne sidstnævnte type ifølge seneste forskning ikke var særlig sund at bruge. Jesper, hvad er din erfaring og holdning til ovennævnte betragtninger? - og hvad vil du anbefale, at vi bruger til det ene og andet formål? Det kunne være dejligt at få en liste ...... Mvh. Lisbeth

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Tak for dit spørsmål, som jeg ved, mange bakser med.
      Jeg steger selv i både den neutrale vindruekerneolie og den smagfulde ekstra jomfruolivenolie.
      Jeg fandt det her skriv på nettet, som anfægter det du skriver lidt. Og jeg må indrømme, at der er forskellige "religioner" derude...
      Olivenolie og stegning. Olivenolie og stegning har igennem de seneste år været omgærdet af en hel del uvished og spørgsmål. Det skyldes primært, at tidligere studier har påvist, at langvarig stegning i olivenolie, eksempelvis frikadellestegning, kunne fremkaldte såvel oxidation som en række potentielt sundhedsskadelige biprodukter.
      Samtidig har andre kilder, primært producenter, påstået, at olivenolie fint tålte stegning. Derfor har jeg været tøvende med at anbefale olivenolie til langvarig stegning ved høje temperaturer, men derimod anbefalet den til kortvarig svitsning af grønsager.
      Helt ny australsk forskning viser imidlertid, at vælger du en rigtig god ekstra jomfruolivenolie, som er den bedste olivenolie, så kan den faktisk tåle selv længerevarende opvarmning og stegning.
      Forskere i Australien har analyseret en række madolier, heriblandt kokosolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, jordnøddeolie, risolie, avocadoolie, olivenolie, jomfruolivenolie og ekstra jomfruolivenolie. Deres resultater påviste med stor tydelighed, at en højkvalitets ekstra jomfruolivenolie var den bedste olie at stege i, skarpt forfulgt af kokosolie, hvorimod rapsolie meget dårligt tåler opvarmning.
      Jesper

  • Helle H.

    Hej Jesper
    For 2 dage siden (under opskriften for løgsuppe), skrev du, at jeg sammen med en del andre medlemmer var blevet ramt en nogle ups'er, men at mailsystemet nu skulle være i orden.
    Det kan jeg så fortælle dig, at det er det IKKE - og jeg er formentlig ikke den eneste, som nu 2 uger i streg IKKE har modtaget dit nyhedsbrev med en opskrift. Denne gang er det så ikke muligt at søge efter opskriften fra torsdag den 27. marts 2025, da jeg ikke har nogen ide om, hvad opskriften omhandler.
    Er jeg røget helt ud af dit system, trods det mit abonnement løber helt til 24. oktober 2025. Jeg tror seriøst, at du har et stort problem.
    Jeg har forsøgt at skrive til dig på mail@klubvollmer.dk, men der svarer du tilsyneladende ikke, så derfor må jeg forsøge her.
    Hilsen
    Helle

  • Annika B.

    Hej Jesper,
    Jeg har netop lavet marineret feta efter din opskrift, desværre ikke til mig selv i første omgang men som værtindegave ☺️
    Jeg tilføjede udover de listede ingredienser dild og hvidløg - tænkte at det kan bidrage til middelhavs viben 😁
    Men men er det korrekt forståetat det skal/kan stå på køkkenbordet? Og ikke skal i køleskabet? Er med på ikke for varmt og ikke i direkte sollys men hvor længe ville det kunne holde sig?
    Snackhilsner
    Annika

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.