Ingredienser
Dejen giver 8 stk.
400 gram hvedemel
200 ml. kogende vand
60 gram koldt vand
1 tsk. salt
Fyldet
500 gram kinaradise
50 gram shitakesvampe
100 gram tofu
2 stk. forårsløg
0,50 stk. chili (efter behov)
2 fed hvidløg
2 cm. ingefær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 tsk. chliflager
5 spsk. olie
1 spsk. soya
1 spsk. hoisinsauce
Dressing / dyppelse
0,50 stk. chili
1 stk. lime
1 cm. ingefær
2 fed hvidløg
1 stk. citrongræs
1 bdt. koriander
0,50 dl. fiskesauce
1 dl. soya
Fremgangsmåde
Dejen:
I melet med det kogende vand på en gang. Rør lidt rundt. I med det kolde, og ælt godt sammen til en nubret dej.
Lad den hvile i 20 min. under et viskestykke.
Ælt nu dejen i 2 min. og form den til 8 boller og lad dem hvile denne gang i 30 min.
Fyldet:
Skræl og skær kinaradisen i tynde strimler evt. på et mandolinjern. Dæk strimlerne med kogende vand, og lad dem trække i 10 min.
Rist svampene af i skiver ganske kort, og krydr med salt og peber.
Sigt og pres vandet fra radisen, og bland alt til fyldet i en skål undtagen det våde.
Varm olien op til rygende varm, og hæld den udover kryddererne på toppen. Nu blander du alt det våde i, og blander det hele godt rundt.
Pres nu bollerne ud til små flade pandekager, og fordel fyldet i dem, og fold dejen op om sig selv, så de kan lukkes. Pres dem lidt flade som en ishockeypuck.
Steg dem af i olie på en middelvarm pande med låg på, til der er flot farve på begge sider. Vend dem en gang i mellem.
Hellere for lav end for høj varme. De skal stege og dampe på samme tid under låget.
Imens samler du dressingen, ved at hakke alt fint inkl. stilkene fra korianderen, og samle det med fiskesauce og soya.
Lad bollerne køle lidt af, så du ikke brænder dig ligesom mig ;)