Malaysiske boller

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Dejen giver 8 stk.

  • 400 gram hvedemel

  • 200 ml. kogende vand

  • 60 gram koldt vand

  • 1 tsk. salt

  • Fyldet

  • 500 gram kinaradise

  • 50 gram shitakesvampe

  • 100 gram tofu

  • 2 stk. forårsløg

  • 0,50 stk. chili (efter behov)

  • 2 fed hvidløg

  • 2 cm. ingefær

  • 1 tsk. salt

  • 1 spsk. sukker

  • 1 tsk. chliflager

  • 5 spsk. olie

  • 1 spsk. soya

  • 1 spsk. hoisinsauce

  • Dressing / dyppelse

  • 0,50 stk. chili

  • 1 stk. lime

  • 1 cm. ingefær

  • 2 fed hvidløg

  • 1 stk. citrongræs

  • 1 bdt. koriander

  • 0,50 dl. fiskesauce

  • 1 dl. soya

Fremgangsmåde

Dejen:

I melet med det kogende vand på en gang. Rør lidt rundt. I med det kolde, og ælt godt sammen til en nubret dej.
Lad den hvile i 20 min. under et viskestykke. 

Ælt nu dejen i 2 min. og form den til 8 boller og lad dem hvile denne gang i 30 min.

Fyldet: 

Skræl og skær kinaradisen i tynde strimler evt. på et mandolinjern. Dæk strimlerne med kogende vand, og lad dem trække i 10 min. 

Rist svampene af i skiver ganske kort, og krydr med salt og peber. 

Sigt og pres vandet fra radisen, og bland alt til fyldet i en skål undtagen det våde. 

Varm olien op til rygende varm, og hæld den udover kryddererne på toppen. Nu blander du alt det våde i, og blander det hele godt rundt. 

Pres nu bollerne ud til små flade pandekager, og fordel fyldet i dem, og fold dejen op om sig selv, så de kan lukkes. Pres dem lidt flade som en ishockeypuck. 

Steg dem af i olie på en middelvarm pande med låg på, til der er flot farve på begge sider. Vend dem en gang i mellem. 

Hellere for lav end for høj varme. De skal stege og dampe på samme tid under låget. 

Imens samler du dressingen, ved at hakke alt fint inkl. stilkene fra korianderen, og samle det med fiskesauce og soya. 

Lad bollerne køle lidt af, så du ikke brænder dig ligesom mig ;) 

Billeder fra opskriften

21

Kommentarer

  • Søren D.

    Ser spændende ud... glæder mig til du laver de royale forårsruller en dag

  • Jette G.

    Hej Jesper
    De lyder lækre så kunne godt tænke mig at lave dem. Men min mand og jeg kan ikke lide koriander, så kan jeg undlade det uden at gå på kompromis med kvalitet/smag?
    De bedste hilsner
    Jette Gammelby

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Koriander deler jo virkelig vandene. Ja da… som i AL mad skal du undlade de ting, du ikke ka’ li’ !
      Prøv at erstat den med kørvel eller estragon. De er begge lidt anis-agtige i smagen.
      Skal der mere spark på, så brug mynte.
      De ka’ allesammen noget andet, men smager dejligt.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.