Ingredienser
Fisken
1 side lyssej ca. 1 kg.
2 spsk. smør
Muslingesauce
1 kg. blåmuslinger
2 spsk. olie
1 helt skalotteløg
4 fed hvidløg
3 dl. hvidvin
100 gram smør
2 spsk. creme fraiche 38%
Sommergrønt
16 små kartofler
0,50 stk. blomkål
12 små porre (alt. forårsløg)
4 nye løg
2 håndfulde friske ærter
Fremgangsmåde
Fisken
Kom et stykke bagepapir i bunden af en bradepande og smør rigeligt med blødt smør ud på det.
Krydr smørret med salt og peber og læg herefter fisken med kødsiden nedad ovenpå smørret.
Kom et par klatter smør oven på skindet og krydr også oversiden med lidt salt og peber.
Fisken bages ved 140 grader i ca. 20 minutter. Fisken er færdig når skindet let kan trækkes af og let lader sig skille i lameller. Den er perfekt når den er skinnende og glasklar i midten. Hellere lidt for lidt end lidt for meget. Når lyssejen er bagt, er det er stor fordel lige at lade den trække i 5 minutter inden den serveres.
Muslingesauce
Varm olie op i en gryde til det ryger. Tilsæt løg og hvidløg og til sidst muslingerne.
Steg muslingerne et par minutter og hæld herefter hvidvinen på.
Dæk gryden med et låg og lad muslingerne koge i ca. 10 minutter. Muslingerne siges fra og væsken/fonden koges ned til den smager dejligt og kraftigt. Husk at gemme muslingerne.
I den kraftige muslingefond stavblendes nu smør og creme fraiche og saucen smages til med salt og peber
Sommergrønt
Smelt 1 spsk. smør i en kasserolle og sauterer blomkål, spidskål, nye løg og ærter heri, i ca. 5 minutter, under låg. Tilsæt evt. lidt vand.
Smag til med salt og peber når grøntsagerne er ”al dente”
Tilsæt de kogte kartofler og muslingerne og herefter muslingesaucen. Varm op og server.
Server fisken i fadet, så folk selv kan tage. Kom saucen udover de spændstige grøntsager, og server det med evt. lidt brøndkarse og skovsyre. Det kan også sagtens være dine egne krydderurtefavoritter.