Ingredienser
Løgsuppe 2.0
5 store løg
4 fed hvidløg
2 spsk. timian
1,50 liter vand
2 spsk. tomatpuré
0,50 dl. soya
2 spsk. Engelsk sauce
4 skiver surdejsbrød
4 tykke skiver ost (Vesterhavs)
Fremgangsmåde
Snit alle løgene i strimler inkl. hvidløg. Sautér dem af sammen med timian i lidt olie og smør i ca. 10 min. til de er flot gyldne.
Kom vand, tomatpuré, soa og engelsk sauce ved, og lad det simre i 20 min. Smag godt til med salt og peber.
Skær brødskiverne i 4 store klodser hver, og osten i samme størrelse.
Fordel suppen i store ovnfaste skåle, og fordel suppen heri. Husk at suppen fordamper lidt, når den gratineres, så kom rigeligt i.
Fordel nu 4 stykker brød på hver, og læg osten ovenpå brødene.
Gratinér i ca. 20 min. til osten er gylden.
Servér rygende varm...