Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Løgsuppe. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Løgsuppe

Løgsuppe

Tilberedningstid 1-2 timer

Fremgangsmåde

Suppen:- Del løg og hvidløg i halve, og snit dem i tynde skiver. - Steg både løg, hvidløg, timian og laurbær helt gyldne og karamelliseret i smør og olie. Det skal være godt mørkt. Det tager lidt tid, men vær hellere tålmodig, så det ikke brænder på,...

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Birgit F.

    Hej Jesper,
    det surdejsbrød, der ligger på bordet, hvor kan det købes?
    Hilsen Birgit

    • Jesper Vollmer

      Det er købt i Torvehallerne i Kbh. hos Omegn & Venner.
      Det smager SÅ godt…
      Jesper

  • Lise S.

    Hej Jesper.
    Det er jo suppen, der tager lang tid, så jeg tænker om, man ikke godt kan lave den dagen før - eller evt. fryse den ned, f.eks. hvis man laver dobbelt portion (og græder dobbelt så meget - men kun en gang :-))??
    I øvrigt tak for alle dine gode opskrifter.
    Hilsen Lise

    • Jesper Vollmer

      Jo sgu da... den kan sagtens fryses... og laves dagen før !
      Jesper

  • Janni B.

    Hvis ikke lige man kan finde gruyer ost inder lokale supermarked, hvilken almindelig ost kan du så anbefale?

    • Jesper Vollmer

      Comté er også dejlig. Hvis det skal være dansk hav Vesterhavsost gøre det.

  • Else F.

    Når der skal istandgøres SÅ mange løg, så gør det unde en tændt emhætte og behold brillerne på, så bider løgene ikke i øjnene. Meget lækker suppe, det skal prøves inden det bliver helt sommer.

    • Jesper Vollmer

      Super tip...

  • Tanja L.

    Det ser utroligt lækkert ud. Får jo lyst til at kaste mig ud i min første løgsuppe. Kom til at tænke over, at man bruger 2 liter boullion og så reducerer det. Og det er jo for at trække smag ud af sagerne i processen. Men man kunne godt komme til at tænke, at man så 'bare' kunne lave en kraftigere boullion på 1 liter og have mindre reduceringstid. Mindre smag, tænker jeg - men måske brugbart hvis man indimellem har mindre tid. Ved ikke om det virker. Det er jo generelt det her med at reducere og samle kraft i smagen ved fonder, saucer og supper m.m. - nå det var lidt strøtanker. Jeg må prøve opskriften.

    • Jesper Vollmer

      Hej Tanja
      Det er for at få smagen af løgene ud i suppen også. Du vil helt sikkert kunne få en dejlig og velsmagende suppe, på den måde, du beskriver også. Jeg ville nok bare gøre, som jeg gør her.
      Jesper

  • Niels E.

    Hvordan spiser man brødet i suppen? Skærer man det over med skeen?

    • Jesper Vollmer

      Ja eller del det med en kniv…
      Men det bliver helt saftigt, og til at spise nemt, men husk at osten jo bliver fast og gratineret.
      Jesper

  • Charlotte A.

    Jeg kom til at hælde for meget æbleeddike i… Forsøgte at redde med sukker, men helt vellykket blev det ikke. Familien er totalt solidariske - a la “jeg kan godt li´ det lidt syrligt” 😂
    Gode råd til hvis der røg for meget/stærk eddike i suppen?

    • Jesper Vollmer

      Ja men eddikens modspil er jo sukker, men husk også, at det skal koges næsten helt væk, før bouillonen kommer i.
      Jesper

  • Martin S.

    Kære Jesper. Det ser vanvittig godt ud. Æbleeddiken er ny for mig, men vil bestemt prøve det næste gang. Jeg kan også anbefale en ½ eller 1 dl Cognac, som man koger ind på samme måde.
    Med hensyn til bouillonen laver jeg bouillon selv enten klassisk lys eller den ristede brune hønsebouillon. Jeg kan varmt anbefale folk at gøre det. Man kan stort set lave en gratis omgang, hvis man er god til at gemme sine rester af grøntsager (slatne gulerødder, diverse stykker løg og bladselleri, som man måske har skåret fra fordi det ikke er pænt, men uden det fejler noget) og købe en kylling og skære dem ud i bryst, lår, vinger osv og smider det i fryseren, man ikke bruger. Det minimerer ens madspild og man får en bedre bouillon end man kan købe samt at den er uden salt, hvilket er rart, når man elsker at lege med reduktioner.
    Dejlige og hyggelige videoer du laver. Specielt til os som går meget op i mad og måske kun har en "internet-uddannelse" inden for området.

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Martin
      Er vild med dit indlæg.
      Det giver så god mening, at lave sin egen bouillon, men det er der mange, der ikke har overskud til.
      Shit jeg har lavet mange liter fond i mit kokke(elev)liv…
      Jesper

  • Kim H.

    Fantastisk ret!
    Jeg har tidligere “øffet” lidt over lyset under en optagelse hjemme i kælderen i “privaten”. Derfor skal man naturligvis også huske at kommenterer, når det er den anden vej rundt.
    En virkelig dejlig og fin lyssætning under denne optagelse - kæmpe ros til Columbus!!!

    • Jesper Vollmer

      Tak, Kim!
      Jeg sender ros videre, med det samme :D
      Jesper

  • Jonna v.

    Hej, SKAL suppen i ovnen, kan man ikke bare spise den som den er.
    Vh. Jonna.

    • Jesper Vollmer

      Det kan du sagtens.
      Den bliver mere intens, når den bages, og brødet gratineres jo deri. Men du kan sagtens spise den uden brød og ost.
      Jesper

  • Ivan J.

    Hej Jesper
    Når der står angivet et vægtmål på fx. grøntsager som her i denne opskrift løg - men det kunne ligeså vel være gulerødder, kartofler o.a. - er der så tale om 'bruttomål', eller er det 'nettomål'? Ofte får man jo skåret en del væk, inden grøntsagen kommer i gryden ;-)
    Venlig hilsen
    Ivan & Co.

    • Jesper Vollmer

      Hej Ivan
      Undskyld det sene svar.
      Jeg skriver målene i bruttovægt. Selvfølgelig er der lidt svind, men det er tingene på køkkenbordet, du skal veje af, ikke de skrællede.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.