Fremgangsmåde
Bliv en del af
Klub Vollmer
...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Løgsuppe.
Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.
Tilberedningstid 1-2 timer
...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.
Hej Jesper,
det surdejsbrød, der ligger på bordet, hvor kan det købes?
Hilsen Birgit
Det er købt i Torvehallerne i Kbh. hos Omegn & Venner.
Det smager SÅ godt…
Jesper
Hej Jesper.
Det er jo suppen, der tager lang tid, så jeg tænker om, man ikke godt kan lave den dagen før - eller evt. fryse den ned, f.eks. hvis man laver dobbelt portion (og græder dobbelt så meget - men kun en gang :-))??
I øvrigt tak for alle dine gode opskrifter.
Hilsen Lise
Jo sgu da... den kan sagtens fryses... og laves dagen før !
Jesper
Hvis ikke lige man kan finde gruyer ost inder lokale supermarked, hvilken almindelig ost kan du så anbefale?
Comté er også dejlig. Hvis det skal være dansk hav Vesterhavsost gøre det.
Når der skal istandgøres SÅ mange løg, så gør det unde en tændt emhætte og behold brillerne på, så bider løgene ikke i øjnene. Meget lækker suppe, det skal prøves inden det bliver helt sommer.
Super tip...
Det ser utroligt lækkert ud. Får jo lyst til at kaste mig ud i min første løgsuppe. Kom til at tænke over, at man bruger 2 liter boullion og så reducerer det. Og det er jo for at trække smag ud af sagerne i processen. Men man kunne godt komme til at tænke, at man så 'bare' kunne lave en kraftigere boullion på 1 liter og have mindre reduceringstid. Mindre smag, tænker jeg - men måske brugbart hvis man indimellem har mindre tid. Ved ikke om det virker. Det er jo generelt det her med at reducere og samle kraft i smagen ved fonder, saucer og supper m.m. - nå det var lidt strøtanker. Jeg må prøve opskriften.
Hej Tanja
Det er for at få smagen af løgene ud i suppen også. Du vil helt sikkert kunne få en dejlig og velsmagende suppe, på den måde, du beskriver også. Jeg ville nok bare gøre, som jeg gør her.
Jesper
Hvordan spiser man brødet i suppen? Skærer man det over med skeen?
Ja eller del det med en kniv…
Men det bliver helt saftigt, og til at spise nemt, men husk at osten jo bliver fast og gratineret.
Jesper
Jeg kom til at hælde for meget æbleeddike i… Forsøgte at redde med sukker, men helt vellykket blev det ikke. Familien er totalt solidariske - a la “jeg kan godt li´ det lidt syrligt” 😂
Gode råd til hvis der røg for meget/stærk eddike i suppen?
Ja men eddikens modspil er jo sukker, men husk også, at det skal koges næsten helt væk, før bouillonen kommer i.
Jesper
Kære Jesper. Det ser vanvittig godt ud. Æbleeddiken er ny for mig, men vil bestemt prøve det næste gang. Jeg kan også anbefale en ½ eller 1 dl Cognac, som man koger ind på samme måde.
Med hensyn til bouillonen laver jeg bouillon selv enten klassisk lys eller den ristede brune hønsebouillon. Jeg kan varmt anbefale folk at gøre det. Man kan stort set lave en gratis omgang, hvis man er god til at gemme sine rester af grøntsager (slatne gulerødder, diverse stykker løg og bladselleri, som man måske har skåret fra fordi det ikke er pænt, men uden det fejler noget) og købe en kylling og skære dem ud i bryst, lår, vinger osv og smider det i fryseren, man ikke bruger. Det minimerer ens madspild og man får en bedre bouillon end man kan købe samt at den er uden salt, hvilket er rart, når man elsker at lege med reduktioner.
Dejlige og hyggelige videoer du laver. Specielt til os som går meget op i mad og måske kun har en "internet-uddannelse" inden for området.
SÅDAN Martin
Er vild med dit indlæg.
Det giver så god mening, at lave sin egen bouillon, men det er der mange, der ikke har overskud til.
Shit jeg har lavet mange liter fond i mit kokke(elev)liv…
Jesper
Fantastisk ret!
Jeg har tidligere “øffet” lidt over lyset under en optagelse hjemme i kælderen i “privaten”. Derfor skal man naturligvis også huske at kommenterer, når det er den anden vej rundt.
En virkelig dejlig og fin lyssætning under denne optagelse - kæmpe ros til Columbus!!!
Tak, Kim!
Jeg sender ros videre, med det samme :D
Jesper
Hej, SKAL suppen i ovnen, kan man ikke bare spise den som den er.
Vh. Jonna.
Det kan du sagtens.
Den bliver mere intens, når den bages, og brødet gratineres jo deri. Men du kan sagtens spise den uden brød og ost.
Jesper
Hej Jesper
Når der står angivet et vægtmål på fx. grøntsager som her i denne opskrift løg - men det kunne ligeså vel være gulerødder, kartofler o.a. - er der så tale om 'bruttomål', eller er det 'nettomål'? Ofte får man jo skåret en del væk, inden grøntsagen kommer i gryden ;-)
Venlig hilsen
Ivan & Co.
Hej Ivan
Undskyld det sene svar.
Jeg skriver målene i bruttovægt. Selvfølgelig er der lidt svind, men det er tingene på køkkenbordet, du skal veje af, ikke de skrællede.
Jesper
Hej Jesper
Jeg kan ikke finde mørk hønse bouillon nogen steder
Alle de store fødevarer butikker brugsen / meny/ Bilka og mange andre steder.
Hjælp mvh Knud Mauritzen
Det var mærkeligt. Jeg har fine mørke hønsefonder i min Meny. De ligger i små transparente pakker.
Jesper
Hej jesper tusinde tak. meny er en super sted at handle også i nærum. ha.ha-
mvh
Km
Hold nu op, den løgsuppe smager fantastisk.🙏🏻👍
Var ved at falde bagover, så godt smager den.😁
Tusind tak for endnu en skøn opskrift.
Også tak for en nem og hurtigere måde at skære løg på.😁
Sådan Mette...
D. 18. marts kan du komme ind i Torvehallerne kl. 12. Der står jeg nemlig med selvsamme suppe til 300 personer, der har lyst til at smage netop den. Det er sammen med Solfrugt derinde, at vi laver et lille løg-event ;)
Du skal være så velkommen...
Jesper
Hej Jesper, vi elsker løgsuppe, men har aldrig lavet den selv. Virker som en let opskrift, men hvad er pigment d'Espalette og hvor kan man købe det?
Med venlig hilsen Gudrun Albret
Hej Gudrun
Det er det skønneste krydderi, som folk bliver afhængige af…
https://shopvollmer.dk/products/piment-d-espelette?_pos=1&_psq=pi&_ss=e&_v=1.0
Jesper
Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.