Ingredienser
Suppen
1,50 kg. løg
5 fed hvidløg
10 kviste timian
3 stk. laurbærblade
2 spsk. smør
2 spsk. olie
1 dl. (måske 2 dl.) æbleddike
2 liter mørk hønsebouillon
1 tsk. piment d´Espalette
Brødene
4 skiver surdejsbrød
4 små håndfulde gruyere, revet
Fremgangsmåde
Suppen:
- Del løg og hvidløg i halve, og snit dem i tynde skiver.
- Steg både løg, hvidløg, timian og laurbær helt gyldne og karamelliseret i smør og olie. Det skal være godt mørkt. Det tager lidt tid, men vær hellere tålmodig, så det ikke brænder på, men stille og roligt karamelliserer.
- Kom eddiken på og kog den næsten væk. Kom bouillonen på og kog den ca. halvt ind, til suppen smager rigtig kraftigt. Smag den godt til med salt, peber og piment d ´Espalette.
- Tænd ovnen på 200°
- Kom suppen i ovnfaste skåle og læg en skive brød i hver skål og drys med osten ovenpå brødet. Gratinér skålene i ovnen til osten er gylden. Det tager ca. 20-30 min.