Ingredienser
Linsekødsauce
250 gram hakket oksekød
3 stk. gulerødder
1 stk. stort rødløg
3 stk. forårsløg
3 stængler aspargesbrocoli
5 stk. champion
3 fed hvidløg
1 stk. chili
2 stk. peberfrugter
4 stk. tomater
1 glas rødvin
250 gram grønne linser
3 dåser hakkede tomater
1 liter vand
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld parmesan
Fremgangsmåde
Lad være med at tage ingredienslisten alt for bogstaveligt. Det er, som jeg siger, en tøm køleskabet ret. Jeg har bare beskrevet, hvad jeg har brugt her, så du kan jo selv lægge til og trække fra.
Men start med at brune kødet hårdt af, så det får godt med farve.
Snit alt grønt ud i mindre stykker, og kom det op til kødet, og lad det få lidt stegning også. I med rødvinen, og lad det koge lidt ind.
På med de hakkede tomater og lidt vand. Husk at når du kommer linserne i nu, så vil de suge en del væde. Så du kommer nok til at justere lidt undervejs.
Lad det hele simre i en halv times tid. Jeg ved godt jeg i filmen hele tiden siger ca. 20 min. men den her fik faktisk tættere på 45 min. og det var rigtig godt i forhold til konsistensen på linserne.
Kog din pasta, og anret det hele rygende varmt med revet parmesan og plukket basilikum ud over.
Nu har du lavet meget mad med kun 250 g hakket okse. Det er også en virkelig frysevenlig ret. Så lav tag gerne din største gryde frem, og lav dobbelt portion, når du nu er igang.