Ingredienser
Leverpostej
400 gram spæk, hakket
100 gram svær
2 liter vand
3 dl. af kogesuppen
1 stort løg
50 gram mel
25 gram salt
12 gram sukker
0,50 muskat nød
1 tsk. knust peber
2 dl. sødmælk
4 stilke timian
600 gram svinelever, hakket
Fremgangsmåde
Kog spæk og svær sammen i vandet i cirka 20 minutter. Det skal simre helt forsigtigt.
Tag spækket og sværen op af gryden, og tag 3 deciliter suppe fra til senere.
Kør nu spæk, svær, suppe, løg, mel, timian og muskat i en foodprocessor eller blender, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
Bland massen i en stor skål med den hakkede lever, og rør det hele godt sammen.
Fordel nu farsen i to velsmurte forme. De hæver en smule op, så sørg for plads til det. Placer formene i et vandbad med 2 centimeter vand i bradepanden, og bag postejerne i 45 minutter ved 180 °C varmluft.