Leverpostej

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Leverpostej

  • 400 gram spæk, hakket

  • 100 gram svær

  • 2 liter vand

  • 3 dl. af kogesuppen

  • 1 stort løg

  • 50 gram mel

  • 25 gram salt

  • 12 gram sukker

  • 0,50 muskat nød

  • 1 tsk. knust peber

  • 2 dl. sødmælk

  • 4 stilke timian

  • 600 gram svinelever, hakket

Fremgangsmåde

Kog spæk og svær sammen i vandet i cirka 20 minutter. Det skal simre helt forsigtigt. 

Tag spækket og sværen op af gryden, og tag 3 deciliter suppe fra til senere.

Kør nu spæk, svær, suppe, løg, mel, timian og muskat i en foodprocessor eller blender, og tilsæt mælken lidt ad gangen.

Bland massen i en stor skål med den hakkede lever, og rør det hele godt sammen.

Fordel nu farsen i to velsmurte forme. De hæver en smule op, så sørg for plads til det. Placer formene i et vandbad med 2 centimeter vand i bradepanden, og bag postejerne i 45 minutter ved 180 °C varmluft.

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Søren D.

    Den må jeg prøve
    Måske en idé til næste sommer. Syltede asier i klubben

  • Annemette H.

    Er det virkelig rigtigt, at der skal hele 2 liter vand foruden 2 dl mælk i
    Mvh Annemette

    • Ester L.

      Hvis du googler Torvehallerne København, så vil du der finde Slagter Lunds opskrift på leverpostej!

    • Jesper Vollmer

      Undskyld det sene svar.
      Håber du har se filmen, hvor jeg viser dig, at de 2 liter vand er til at koge spæk og svær i, og som selvfølgelig ikke skal med op i resten.
      Jesper

  • Anette E.

    Må man godt fryse den rå leverposteg, når der også bruges hakket lever fra frost ?

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.