Lasagne

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

8 personer
  • Lasagne

  • 2 kg. hakket oksekød

  • 3 stk. løg

  • 3 stk. gulerødder

  • 6 fed hvidløg

  • 5 dl. rødvin

  • 5 dl. bouillon

  • 1 spsk. tørret oregano

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 2 dåser hakkede tomater

  • Mornaysauce

  • 2 spsk. smør

  • 2 spsk. mel

  • 1 liter mælk

  • 0,50 tsk. revet muskat

  • 1 håndfuld revet mozzarella

  • Resten

  • 1 passende mængde lasagnepastaplader

  • 3 håndfulde revet mozzarella

  • 1 håndfuld revet parmesan

Fremgangsmåde

Lige denne opskrift er til mere end 4 pers. måske nærmere 8-10. 

Du kan godt lave lasagne til færre end 8, men jeg har det sådan, at når jeg alligevel går i gang, kan jeg lige så godt lave en ordentlig portion. For den smager næsten bedre i morgen. Men du kan nemt dele opskriften i 2, hvis ikke dit fad er stort nok ;)

 Brun kødet hårdt af som det første. Brun lidt ad gangen, så det steger og ikke bare "koger". Det skal tage farve. 

Når al kød er brunet, steger du dine tern af løg, hvidløg og gulerødder af. Tilbage med kødet i gryden, og tilsæt så rødvinen. Lad det koge næsten væk, og kom bouillon ved, og kog lidt ind. I med tomatpuréen, og rør godt rundt. Oregano og hakkede tomater er det næste, og smag så godt til med både salt og peber. 

Lad det simre, imens du laver din mornay sauce. 

Smelt smørret og kom melet i gryden. Bag det lidt af, og kom så mælken på af 2-3 omgange, imens der piskes. Skru ned, og smag til med muskat, salt og peber, og kom ca. 2 spsk. revet mozzarella i. 

Nu skal der samles. Kom først en omgang kødsauce i bunden af dit fad. Derefter lasagneplader. Kom så skiftevis kødsauce, lidt mozzarella og parmesan i, og måske en enkelt omgang mornay sauce. 

Når der ikke er mere kød, kommes mornay saucen på toppen. Kom et generøst lag ost på af begge slags. 

Kom lasagnen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. 

Servér med en lille salat... 

Billeder fra opskriften

IMG 2392

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Anette A.

    Og der skal vist også gulerødder i 😂

  • Bettina F.

    Vi bruger ratatouille blanding fra Rema, vil prøve med rødvin

  • Sanne k.

    Ja vi mangler gulerødderne og kan man erstatte rødvin med noget andet ?

  • Kirsten c.

    Er det ok at undlade rødvinen?..

  • Jesper Vollmer

    Ha ha... sorry 🥕🥕🥕
    Gulerødder hermed smidt med i opskriften.
    Godt at I BÅDE ser filmen OG læser opskriften !
    Tak
    Jesper

  • Jesper Vollmer

    Til Sanne...
    Du kan sagtens undlade rødvinen. Alternativt komme lidt vineddike i. Men den kommer helt sikkert til at smage godt uden vin også 👌🏻
    Jesper

  • Lena N.

    Kan vi få en Print Ud knap på opskrifterne......:-)

  • Marianne L.

    Glæder mig til at lave den.

  • Connie M.

    Tak for dejlig opskrift...familien syntes det var den bedste Lasagne jeg nogensinde har lavet.
    Det luner :-)

  • Jesper Vollmer

    Fedt Connie
    Så bliver jeg så glad ;))
    Jesper

  • Pia C.

    Rigtig god kraftig Lasagne, det da ikke sidste gang den er kommet på bordet😄tak for go mad👍

  • Judith M.

    Fantastisk dejlig lasagne, jeg brugte bare lidt flere grønsager, porre og lidt rødpeber. tak for go mad
    mange hilsner
    Judith

  • Jesper Vollmer

    Selv tak... det er den dejligste ting at høre. At det smager godt altså ☺️
    Jesper

  • Birgitte N.

    Mums, den var god! Jeg lavede kun en lille portion, da jeg bor alene og ikke kan invitere gæster i denne dumme tid... Om lidt skal jeg så have anden halvleg med et godt glas rødvin til! Der er ingen tvivl om at tilsætning af parmesan giver den det der ekstra pift....

  • Jesper Vollmer

    Mmmmm....
    Elsker at høre det ☺️
    Jesper

  • Linda j.

    Nu har vi lige spist lasagnen halverede opskriften da vi kun er 2 og så er der til 2 dage Mums det var lækkert har aldrig lavet det med rødvin men det er ikke sidste gang

    • Jesper Vollmer

      Hvor lyder det godt... Og ja det var en liiiidt stor portion ☺️
      Jesper

  • Marianne B.

    Hold da helt op den tog kegler hos familien, mums den var god og da jeg har fire børn og de kommer hjem med deres kærrester så er dejligt med en opskrift til mange :-)

    • Jesper Vollmer

      Hvor bliver jeg glad Marianne...
      ☺️
      Jesper

  • Sofie K.

    Lang historie kort:
    Jeg har som ung arbejdet i en opvask, hvor vi altid fik lasagne på mine vagter. Det kom i store foliebakke, der skulle rengøre efterfølgende. Efter et par år med lasagne, som ellers smagte godt og opvasken, har jeg ikke siden fundet glæde ved at spise denne ret. Min mand elsker lasagne og desværre gerne den fra Knorr-pakken, som jeg absolut ikke bryder mig om. Hverken smag eller duft.
    Det var denne ret jeg så allerførst i klubben og synes virkelig den så fantastisk ud og ville give det en chance: Jeg hjemmelaver og spiser nu lasagne igen. Jeg blev virkelig overrasket over, hvor godt det smager og rødvinen gør altså noget godt.
    Tak for inspiration og vejledning😊
    /Sofie

    • Jesper Vollmer

      ☺️☺️☺️
      Takker igen
      Jesper

  • Dorthe V.

    Mums det var en dejlig kraftig lasagne. Jeg skiftede lasagnepladerne ud med skiver af bagekartofler, så den blev glutenfri. Det bliver helt sikkert min lasagneopskrift fremover.

    • Jesper Vollmer

      Det lyder som noget, jeg godt selv vil prøve at lave...
      Tak for tippet.
      Jesper

  • Normann L.

    Idag stod den på lasagne. Bedste lasagne ever, ever, ever !!!!!
    Mens jeg tilbereder maden, sår pc'en på køkkenbordet. Nemt at følge dig og stoppe dig, og spole tilbage og se igen.
    Normann :-)

    • Jesper Vollmer

      Sååååådan... 👌

  • Mona B.

    Det er jo frygteligt det her, familien er så appellerende for din lasagne hver søndag , det er simpelthen den aller bedste vi nogen sinde har smagt, og det er så skønt at have lækker restemad om mandagen. Mange tak for en super opskrift igen igen😁😁
    Mvh. Mona

    • Jesper Vollmer

      Elsker at høre det Mona...
      Gi´ dem, hvad de ønsker sig 😜
      Jesper

  • Anna M.

    Må jeg spørge, hvilket mærke din gryde og lasagnefadet er? De ser virkelig gode ud og glæder mig til at prøve opskriften, ser mega lækkert ud 👍🏻 Mvh Anna Marie

    • Jesper Vollmer

      Hej Anna Marie
      Det kan du tro, du må.
      Gryden er faktisk en gryde, der er bygget til Webers Summit grill. Den er beregnet til at sætte ned i risten, men jeg bruger den på komfuret, fordi den har så bred en bund, og derfor kan have ret meget i ad gangen, når der skal brunes.
      Fadet er en "stegeso" og kommer fra Gaggenau. Man kan både bruge den som fad med låg, eller tilberede i hver del for sig.
      Elsker begge dele.
      Bh.
      Jesper

  • Tove-Lise M.

    Der er ikke så meget andet at skrive end at det er den bedste lasagne vi nogen sinde har lavet😋 👍
    🤩

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Tove-Lise
      Jeg bliver da helt stolt nu 😜
      Jesper

  • Dorthe T.

    Kan Weber summit bruges til induktion? Lækker gryde

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorthe
      Weber Summit er en af deres grill typer. Men den støbejernsgryde, man kan købe til den grill passer fint til induktion. Det er jo jern ;)
      Jesper

  • Thomas J.

    Den bullion... hvad er forholdet mellem vand og antal terninger?

    • Jesper Vollmer

      Hej Thomas
      Lige den her bouillon er fra Oscars. det er deres Signatur linje. Kender du den?
      Jesper

  • Thomas J.

    Nej den kender jeg ikke, men vil da lige kigge efter den 👍🏼

  • Mona R.

    Hej Jesper. 🙂
    Jeg håber, du på et tidspunkt også vil lave en vegetar-udgave af lasagnen, og helst ikke med køderstatning i, men med grøntsager, bønner og andre naturlige ting i.
    Mine evner i et køkken - og andre steder - er desværre blevet begrænsede på grund af en bilulykke, jeg har været ude for, så jeg håber, du også vil lave en video, jeg kan følge med i...
    Venlig hilsen Mona

    • Jesper Vollmer

      Hej igen Mona
      Der kommer snart en opskrift på fiskelasagne, men vi kan også godt lave en grøn version på et tidspunkt.
      Jesper

    • Mona R.

      Tak for dét!
      Jeg er mest til helt almindelige, danske grøntsager, og spiser slet ingen dyr, - heller ikke fisk, skaldyr eller fjerkræ, så jeg bliver glad, hvis du på et senere tidspunkt laver en udgave kun med grøntsager.
      Jeg har opdaget, at hvis jeg finsnitter gulerødder med kniven i foodprocessoren og steger dem lidt hårdt, så de bliver sådan granulat-agtige a la hakkt kød, så virker de for mig som en god erstatning for hakket kød...
      🙂

    • Jesper Vollmer

      Det lyder som om, du selv er meget kreativ indenfor alternativer...
      Jesper

  • Mona R.

    Desværre mere i hovedet end i virkeligheden...

  • Mette R.

    Meldte mig ind den anden dag. Den første opskrift der skulle prøves blev lasagne. Hold da op en smag 😋 Den er blevet vores favorit. Så nu er der ekstra store forventninger til de næste opskrifter 😉

    • Jesper Vollmer

      Perfekt Mette... Så er det bare at smage jer igennem en masse af retterne herinde ☺️
      Jesper

  • Kitt F.

    Den lasagne er ualmindelig skøn!🤩🍷🙌
    Det er lige så papiret flyver af karamellerne ...TAk for endnu en favorit 😍

    • Jesper Vollmer

      Haha... hvad betyder det, når papiret flyver af 🍬🍬🍬 ?
      Elsker at jeg skaber favoritter.
      Jesper

    • Kitt F.

      Nå det er måske en jyde kommentar?😅men det betyder Sådan ca at så blir livet ikke meget skønnere😁🙌😉

    • Jesper Vollmer

      😜 Fantastisk ☺️

  • Lissi R.

    Super opskrift - lavede kun det halve. Vi havde til 2 1/2 dag - glæder mig, til jeg er alene hjemme og kan spise det sidste 😋

    • Jesper Vollmer

      Mums... så er det bare tid til selvforkælelse... 😜
      Jesper

  • Karin L.

    Hej!
    Er der et fif til hvordan man varmer resten af lasagnen op næste dag?
    Mvh
    Karin

    • Jesper Vollmer

      Hej karin
      Der er flere muligheder.
      Jeg er så heldig at have en smart dampovn, der kan alt muligt. Den har et genopvarmningsprogram, der er en blanding af varme og damp på 120 grader. Men det er ikke sikkert du har det ;)
      Alternativt kan du med fordel bruge en blanding af en meget varm ovn på 220 grader, hvor du så først varmer lasagnen op i portionsstykker i mikroovnen i 2-3 min, så den bliver varm i midten og så efterfølgende i ovnen, så den får lidt rigtig varme også.
      Men ting som er lidt saftige som lasagne jo er, varmer jeg selv !"bare" op med mikroovn. Det synes jeg bliver bedst.
      Har du heller ikke mikroovn, varmer du den op i længere tid ved 150 grader...
      Håber det hele giver mening ;)
      Jesper

  • Susanne M.

    Hvad str. er din bradepande ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne
      Den jeg bruger her er 30x25x10
      Jesper

  • Joan S.

    Det ligner bestemt at du har rødløg i?
    Men det fremgår ikke af opskriften?
    Men den ser dejlig ud.....

    • Jesper Vollmer

      Hej Joan
      Jeg skriver bare 3 løg i opskriften, hvilket du også kan se i det første råvarebillede under opskriften. Om de er røde eller hvide spiller ikke så stor en rolle i lasagnen. Man kan bruge, hvad man har ☺️
      Jesper

    • Joan S.

      Hej Jesper
      Mange tak fordi du altid skriver tilbage.
      Denne hjemmeside er genial og selv en "gammel rotte" kan lære nye ting.
      Jeg har ledt med lys og lygte, - også i "din" Meny Nærum, efter Oscars Signatur fonds og bouilloner, desværre forgæves :-(
      Hvor køber du den? I Inco måske??
      ps: Er det ikke lidt "farligt" at Anette siger, at vi godt må låne dig.........sorry :-) !!

    • Jesper Vollmer

      Hej Joan
      Men du låner mig jo lidt herinde 😜
      Ja jeg har købt mine store 1 liters fonder i Inco, men det er j ikke alle, der har adgang til det. Kender du nogen med Incokort?
      Jeg fandt dette link på nette. Kan du bruge det?
      https://www.nestleprofessionalfood.dk/Produkter
      Jesper

  • Karen M.

    Vi blev medlem, så vores 19 årige søn bliver mere involveret i madlavningen :-)
    I sidste weekend lavede han og jeg lasagne - og hold nu op den var go´! Det var nemt at følge med på videoen, og skønt også med fif undervejs. Synes du er god til at fortælle sideløbende med.
    Nu vil han lave den igen! Han har sagt, at han vil eksperimentere lidt, så der kommer lidt mere mornay sauce mellem lagene. Så vi må ud at købe ind - god weekend :-)

    • Jesper Vollmer

      Såååådan Karen
      Hvor er de skønt. Jeg er stolt over at høre, at din søn også kan bruge det her.
      Lad ham endelig lege med flere retter herinde.
      Prøv at lave ham teste retten "Sprød Kylling" af. Det ser teknisk ud, men er egentlig ret nemt. Og så smager det af en million 😜
      Jesper

  • Pernille K.

    Hej Jesper
    Vil man kunne erstatte osten med noget andet?

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille
      Hmmm... jeg tænker, at du måske så bare kan lave det mere bechamel sauce, og komme lidt mellem hvert lag.
      Jesper

  • Annette O.

    Meldte os i madklubben forleden dag og afprøvede denne skønne opskrift til aften.
    Wow hvor lækkert .. stort 12 tal herfra. Glæder os til at afprøve endnu flere af opskrifterne

    • Jesper Vollmer

      Fantastisk Annette
      Elsker når det virker for jer !
      Jesper

  • Helge P.

    Virkelig god og velsmagende ret.... Men der er virkelig stil over det at kameramanden lige stiller lidt spørgsmål til dig, når i optager films :-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Helge
      Det blev Columbus glad for at høre. ☺️
      Jesper

  • Jette L.

    Hej Jesper
    Skøøøn lasagne 😊.
    Min Eva Trio-gryde er god, men ikke til at stege/brune kød. Hvilken gryde bruger du? Det ligner næsten en pande med høje kanter.
    Kan du også anbefale en god stegepande?
    Mvh. Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Ja det kræver høj varme, at få flot stegeskorpe på kødet.
      Jeg har her en stor flad støbejernsgryde fra Weber, som egentlig er beregnet til en af deres grille.
      Jeg er glad for gryder og pander fra de buyer eller fra Skeppshult.
      Jesper

  • Steen o.

    Hej Jesper
    Det var bare en skøn lasagne - den bedste vi har lavet, vi havde aldrig tænkt på at hælde rødvinen i maden 😜😜 men det gav en rigtig god smag.
    Tak for endnu en dejlig opskrift fra dig.
    Steen og Lykke

    • Jesper Vollmer

      Perfekt Steen...
      Det er da godt, at du kan bruge de små fifs !
      Jesper

  • Lone M.

    Fantastisk lasagne opskrift :-)
    jeg holder meget af at der er til flere gange, det er anden gang den bliver lavet :-) Umm
    når vi har spist her til aften kommer resten på køl til i morgen (udestuen)
    Derefter på frost i portioner, da jeg har en del aftenes arbejde, så er der let mad til manden.

  • Githa P.

    Jeg lavede lasagnen her til aften ..men havde ingen rødvin.. så jeg tog lidt rødvinseddike i stedet for , til kødsovsen 😁.. det smagte skidegodt og nemt at lave .. så 👍🏻😋

  • Githa P.

    Jeg lavede lasagnen her til aften ..men havde ingen rødvin.. så jeg tog lidt rødvinseddike i stedet for til kødsovsen 😁.. det smagte skidegodt og opskriften er jo nem 😋👍🏻

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det godt at høre Githa !
      Jesper

  • Anders W.

    Lavede den til gæster i går. Den fik SÅ meget ros og der blev spist helt op!
    Jeg kommer aldrig tilbage til knorr igen

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Anders...
      Knorr lader du bare stå på hylden i supermarkedet tak 😜
      Har du prøvet fiskelasagnen herinde? Lyder måske ikke så attraktiv i nogens øre som den klassiske, men du skal gøre dig selv den tjeneste...
      Jesper

  • Charlotte M.

    Den en absolut go kendt😉

  • Dorte H.

    Har aldrig vidst, at man sån' skulle trykke lidt på lasagnepladerne, når man bygger lasagnen op. Det er et godt tip og giver god mening. Thanx

  • Annette L.

    Hej Jesper
    Tak for en dejlig opskrift på lasagne, jeg valgte dog kun at lægge et lag af ostesaucen inden i midten af af lasagnen, jeg har en søn som ikke er alt for vild med ostesaucen, men det gjorde blot at lasagnen blev dejlig cremet, og så ost på toppen, så blev den en sikker vinderopskrift.
    Selv vores lille barnebarn spiste total op, hun er ellers lige i den alder, vor hun bestemt ikke spiser alt, hvad der bliver sat foran hende, men tallerkenen var tom.
    så tak for opskriften.
    Mvh
    Annette

    • Jesper Vollmer

      Hej Annette,
      Det er altid godt at justere lidt i opskriften, så den passer perfekt til ens egne behov. Det er svært at finde retter, som børn godt kan lide, men lasagne plejer næsten altid at være en vinder for mig!😛

  • Betina E.

    Hej 😃
    Er lige blevet medlem og skal prøve den lækre lasagne..
    Må børn spise den med rødvin i 😅
    Du kommer noget krydderi i fra en lille hvid skål, hvad mon det er..? Lyder som om du siger det 3. krydderi.. men det står der ikke noget om i opskriften.
    Mvh. Betina

    • Betina E.

      😂 jeg har vist fundet ud af det er oregano og ikke det 3. krydderi 🙈

    • Jesper Vollmer

      Hej Betina,
      Jeps.. det er oregano. Og mht. vinen - ligesom i alle opskrifter, fordamper alkoholen når det koger ind. En lille tommerfingerregel herfra. Lasagnen er total sikker for børn i alle aldre 😆

    • Betina E.

      Ja det fandt vi ud af.. der var ingen børn der faldt i søvn 😅😂😂😂 Lasagnen smagte fantastisk 👍🏼👏🏼👏🏼😃

  • Majbritt L.

    Er vild med denne klub og denne her ret - er virkelig ikke særlig god til at lave mad - mine børn siger altid jeg ikke skal vise foto af hvilken ret jeg forsøger at lave - for det ligner aldrig 🙈
    I dag gav jeg mig i krig med denne lækre lasagne - og det smagte fantastisk og det lignede det, det skulle - og min datter sagde det smagte godt - er helt høj og mega glad - og nu har vi lasagne til 14 dage 😂😂

    • Jesper Vollmer

      Hej Majbritt,
      Du er bare god god god! Fedt at lasagnen blev godkendt af børnene - de er jo ofte de hårdeste kritikere 🤣

  • Inge M.

    Hej Jesper😊
    Har prøvet din lasagne👏👍
    “Kødsovsen” går en formidabel smag af at simre med rødvin mm.
    Den lidt faste konsistens er rigtig lækker.
    Jeg snød dig lidt i forhold til din opskrift 🙈
    I spisekammeret havde jeg en Karoline Klassisk Mornaysauce med udløb i dec. I år. For at undgå madspild brugte jeg den i stedet for din bechamelsauce. Nok ikke sød musik i dine ører🙄 Men det færdige resultat var alligevel godt og retten forsvandt som dug for solen.
    Jeg lavede kun halv portion da vi kun er to i husstanden og så har til to dage 👍😀

  • Jørgen H.

    Hej Jesper
    Tak for endnu en dejlig opskrift. Jeg har søn og børnebørn på besøg, de var enige om at det var den bedst lasagne de havde smagt. Farfar er ret stolt 🤗

    • Jesper Vollmer

      Hej Jørgen,
      Sk*de godt! Det skal du da også bare være stolt af 😉

  • Jette G.

    Hej Jesper
    Hvad størrelse er dit fad til 2 kg kød - målt i cm.
    På forhånd tak
    Mvh
    Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Det er pænt stort. Det jeg bruger her er fra Gaggeneau, og måler 32 x 35 cm.
      https://www.gaggenau.com/dk/products-list/GN340230
      Jesper

  • Jette G.

    Mange tak for dit venlige svar - glæder mig til at prøve lasagnen 😯
    Jette

  • Jette G.

    Hej Jesper
    Har du erfaring med at bruge andet end mælk til mornaysaucen? Jeg skal helst undgå mælkeprodukter.
    Hilsen Jette

    • Jesper Vollmer

      Erfaring har jeg ikke nej, men du burde kunne lave den på plantemælk også. Der er masser af opskrifter på nettet, hvor folk bruger plantesmør og plantemælk ser jeg...
      Så det tænker jeg, vil være helt fint.
      Jesper

  • Ellen H.

    Hej Jesper
    I din lasagne er der ikke røget paprika i mere, som det var fra starten, har du slettet den? Det er ellers en rigtig god opskrift - jeg har brugt den mange gange😊 vh Ellen

  • Casper Ø.

    Hej Klub Vollmer kollegaer
    Jeg vil forsøge at lave den lækre lasagne i aften - MEN jeg er i tvivl om hvilke bouillon der skal i; er det klar, grønsags, hønse, okse bouillon der bruges ?
    Håber på snarlig svar retur :-)
    bh.
    Casper Ørsted

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.