Ingredienser
Lasagne
2 kg. hakket oksekød
3 stk. løg
3 stk. gulerødder
6 fed hvidløg
5 dl. rødvin
5 dl. bouillon
1 spsk. tørret oregano
2 spsk. tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
Mornaysauce
2 spsk. smør
2 spsk. mel
1 liter mælk
0,50 tsk. revet muskat
1 håndfuld revet mozzarella
Resten
1 passende mængde lasagnepastaplader
3 håndfulde revet mozzarella
1 håndfuld revet parmesan
Fremgangsmåde
Lige denne opskrift er til mere end 4 pers. måske nærmere 8-10.
Du kan godt lave lasagne til færre end 8, men jeg har det sådan, at når jeg alligevel går i gang, kan jeg lige så godt lave en ordentlig portion. For den smager næsten bedre i morgen. Men du kan nemt dele opskriften i 2, hvis ikke dit fad er stort nok ;)
Brun kødet hårdt af som det første. Brun lidt ad gangen, så det steger og ikke bare "koger". Det skal tage farve.
Når al kød er brunet, steger du dine tern af løg, hvidløg og gulerødder af. Tilbage med kødet i gryden, og tilsæt så rødvinen. Lad det koge næsten væk, og kom bouillon ved, og kog lidt ind. I med tomatpuréen, og rør godt rundt. Oregano og hakkede tomater er det næste, og smag så godt til med både salt og peber.
Lad det simre, imens du laver din mornay sauce.
Smelt smørret og kom melet i gryden. Bag det lidt af, og kom så mælken på af 2-3 omgange, imens der piskes. Skru ned, og smag til med muskat, salt og peber, og kom ca. 2 spsk. revet mozzarella i.
Nu skal der samles. Kom først en omgang kødsauce i bunden af dit fad. Derefter lasagneplader. Kom så skiftevis kødsauce, lidt mozzarella og parmesan i, og måske en enkelt omgang mornay sauce.
Når der ikke er mere kød, kommes mornay saucen på toppen. Kom et generøst lag ost på af begge slags.
Kom lasagnen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.
Servér med en lille salat...