Ingredienser
Selve anden
1 stor landand på 3,5 kg.
1 spsk. salt
3 stk. æbler
300 gram svesker
1 stk. rødløg
1 dusk timian
Saucen
2 stk. vinger fra anden plus kråse og hals
2 stk. gulerødder
2 stængler bladselleri
1 stk. løg
1 stk. hvidløg
3 stk. laurbærblade
15 stk. peberkorn
3 dl. rødvin
1 liter vand
3 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
1 dl. piskefløde (måske)
Fremgangsmåde
Fyldet til anden gøres klar, ved at skære æblerne i både, og løget snittes. Steg begge dele af på panden sammen med timian. På med timian og til sidst sveskerne. Krydr med salt og peber, og kom lidt salt i anden, inden fyldes kommes i. Luk anden med et træspyd eller et par kødnåle.
I en bradepande kommes grove stykker af gulerod, selleri og løg. Kom de to yderste led på anden vinger med i bradepanden. I med hvidløg, laurbær og peberkorn. Kom rødvinen med i bradepanden, og drys lidt salt på anden, inden den sættes på en rist ovenpå.
Sæt ovnen på 120° alm. ovn. Lad anden få de første 2 timer.
Kom nu en liter vand ned i bradepanden, og steg den videre i 4 timer mere. Tag den ud, og lad den køle lidt af.
Tøm anden for fyldet og læg det i bunden af et ovnfast fad. Partér anden i lår og bryst for sig. Lad vingebenet sidde på brystet. Læg kødet på fyldet med skindet opad. Al indholdet fra bradepanden sigter du op i en gryde. Lad det koge lidt ind, for at intensivere smagen. Smag til med salt og peber.
På dagen hvor anden skal spises, kommer du pladen med fyld og kød på i ovnen ved 200° varmluft i ca. 15 - 20 min.
I en kasserolle smelter du smørret og kommer melet ved. Bag det igennem i et minuts tid, inden du kommer fonden på af flere omgange, til saucen har den rigtige konsistens. Giv den evt. lidt kulør, hvis du vil have den mørkere. Fløde hvis du er til det.
Server den varme and i lårene delt i to, og brysterne delt i 4 stykkerne hver.