Lammeculotte

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Lammet

  • 2 stk, lammeculotter á 350 g.

  • 2 stilke rosmarin

  • 3 stilke timian

  • 1 hel citron

  • 1 spsk. flagesalt

  • 2 fed hvidløg

  • Grønt-sauté

  • 1 grøn courgette

  • 1 stor aubergine

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 gul peberfrugt

  • 2 fed hvidløg

  • 4 stilke timian

  • 5 spsk. olivenolie

  • 1 glas syltede artiskokker

  • 2 spsk. rød pesto

  • Salat eller spinat til med revet citronskal

Fremgangsmåde

Start med at nippe nålene og bladene af rosmarin og timian, og riv skallen af citronen. Hak det hele sammen, og bland det med saltet og det revne hvidløg. 

Snit kun fedtet på toppen af culotten i tern. Gnid urtesaltet ind i lammet på begge sider. 

Kom lammet på en plade/pande, der kan gå i ovnen. Ovnen skal være 180° varmluft. 

Lammet skal intervalsteges i 10 min. ad gangen.

Dvs.

Ind i ovnen i 10 min. 

Ud og hvile i 10 min. (gerne på en rist)

Ind i ovnen i 10 min. 

Ud og hvile i 10 min. (gerne på en rist)

Herefter kan du evt. stikke et termometer i kødet. Den skal gerne ramme 56° for rosa. 

Måske skal den lige have 4-5 min. mere, for at ramme kernetemperaturen. (afhængigt af størrelsen)

HUSK at lade lammet hvile mindst 10 min. til sidst, for ellers pibler saften ud af kødet, når du skærer det. 

 

Imens lammet steger, laver du sautéen. 

Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker. Hvidløgene river du, og dækker med olie. De skal ikke steges med før til allersidst. Så bliver de bitre. 

Steg grøntsagerne af i olien på en pande, til de har en flot farve. Kom timian ved, og krydr med salt og peber.

Vend lidt af hvidløgsolien i sammen med artiskokkerne og den røde pesto. Vend godt sammen.

 

Skær lammeculotten i skiver på tværs af fibrene, så bliver det ikke sejt at tykke. 

 

Server det hele med en salat med lidt revet citronskal på toppen.  

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Søren D.

    Den Grønt-Sauté er så god, så det er en blevet en ret vi spiser i familien. Den kan også anbefales til gris

    • Jesper Vollmer

      Læx… 🤗

  • Per L.

    Lam og laks bliver jeg aldrig venner med, men alligevel tak for opskriften, en lille fin kalveculotte passer fint i opskriften.

    • Jesper Vollmer

      Du sku’ næsten prøve den her.

  • Søren D.

    Nu lavede jeg Grønt Saute som tilbehør til en fødselsdag og den blev modtaget med stor success

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.