Ingredienser
Lammet
2 stk, lammeculotter á 350 g.
2 stilke rosmarin
3 stilke timian
1 hel citron
1 spsk. flagesalt
2 fed hvidløg
Grønt-sauté
1 grøn courgette
1 stor aubergine
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 fed hvidløg
4 stilke timian
5 spsk. olivenolie
1 glas syltede artiskokker
2 spsk. rød pesto
Salat eller spinat til med revet citronskal
Fremgangsmåde
Start med at nippe nålene og bladene af rosmarin og timian, og riv skallen af citronen. Hak det hele sammen, og bland det med saltet og det revne hvidløg.
Snit kun fedtet på toppen af culotten i tern. Gnid urtesaltet ind i lammet på begge sider.
Kom lammet på en plade/pande, der kan gå i ovnen. Ovnen skal være 180° varmluft.
Lammet skal intervalsteges i 10 min. ad gangen.
Dvs.
Ind i ovnen i 10 min.
Ud og hvile i 10 min. (gerne på en rist)
Ind i ovnen i 10 min.
Ud og hvile i 10 min. (gerne på en rist)
Herefter kan du evt. stikke et termometer i kødet. Den skal gerne ramme 56° for rosa.
Måske skal den lige have 4-5 min. mere, for at ramme kernetemperaturen. (afhængigt af størrelsen)
HUSK at lade lammet hvile mindst 10 min. til sidst, for ellers pibler saften ud af kødet, når du skærer det.
Imens lammet steger, laver du sautéen.
Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker. Hvidløgene river du, og dækker med olie. De skal ikke steges med før til allersidst. Så bliver de bitre.
Steg grøntsagerne af i olien på en pande, til de har en flot farve. Kom timian ved, og krydr med salt og peber.
Vend lidt af hvidløgsolien i sammen med artiskokkerne og den røde pesto. Vend godt sammen.
Skær lammeculotten i skiver på tværs af fibrene, så bliver det ikke sejt at tykke.
Server det hele med en salat med lidt revet citronskal på toppen.