Ingredienser
Lammebov
2 håndfulde cherrytomater
2 stk. skalotteløg
6 fed hvidløg
1 håndfuld sorte oliven
1 dl. olivenolie
1 glas hvidvin
1 stk. lammebov
4 stk. bagekartofler
1 stk. citron
1 dusk rosmarin
Fremgangsmåde
Start med at komme tomater, snittet skalotteløg, hvidløg, olien, oliven og vinen i et ovnfast fad. Del skanken fra boven, så den kan være i fadet. Snit lidt i toppen af kødet på boven, og gnid den i olie og salt.
Sæt den i ovnen ved 180° alm. ovn. i 1 time.
I mens skæres kartoflerne i små tern, og lægges i koldt vand.
Tag stegen ud, og kom kartoflerne ved. Pres saften fra citronen udover det hele, og drys med hakket rosmarin.
Sæt den tilbage i ovnen i 1,5 time. stadig ved 180°
Når du tager det hele ud, skulle det gerne være saftigt og lækkert. Alt sættes på bordet, og kødet trækkes af benet, og garnituren graves op fra bunden af fadet.