Lammebov

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Lammebov

  • 2 håndfulde cherrytomater

  • 2 stk. skalotteløg

  • 6 fed hvidløg

  • 1 håndfuld sorte oliven

  • 1 dl. olivenolie

  • 1 glas hvidvin

  • 1 stk. lammebov

  • 4 stk. bagekartofler

  • 1 stk. citron

  • 1 dusk rosmarin

Fremgangsmåde

Start med at komme tomater, snittet skalotteløg, hvidløg, olien, oliven og vinen i et ovnfast fad. Del skanken fra boven, så den kan være i fadet. Snit lidt i toppen af kødet på boven, og gnid den i olie og salt. 

Sæt den i ovnen ved 180° alm. ovn. i 1 time. 

I mens skæres kartoflerne i små tern, og lægges i koldt vand. 

Tag stegen ud, og kom kartoflerne ved. Pres saften fra citronen udover det hele, og drys med hakket rosmarin. 

Sæt den tilbage i ovnen i 1,5 time. stadig ved 180°

Når du tager det hele ud, skulle det gerne være saftigt og lækkert. Alt sættes på bordet, og kødet trækkes af benet, og garnituren graves op fra bunden af fadet. 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Søren D.

    Den har jeg sat på min to-do liste. Jeg elsker lammebov

  • Annemette L.

    Hej Jesper
    Ser vildt lækkert ud. Jeg skal have gæster - vi bliver 8. Jeg vil helst undgå at skulle skille boven lige til sidst - ved bordet. Kan jeg ikke gøre det næsten færdig, inden gæsterne kommer?
    Mvh. Annemette

    • Jesper Vollmer

      Undskyld det sene svar…
      Jo gør du den bare færdig lidt før, og varm op igen.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.