Ingredienser
Lam, øl og bønner
1 kg. lammebov i grove tern
3 stk. løg
12 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 spsk. oregano
2 stk. øl
2 dåser flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
2 spsk. brun farin
1 hel chili
2 dåser sorte bønner
Tilbehør
2 stk. avokado
4 spsk. græsk yoghurt
2 stk. lime
1 håndfuld koriander
2 stk. forårsløg
Fremgangsmåde
Hvis boven er hel, så skær den fra benet, og skær kødet i 3 x 3 cm. klodser.
Brun kødet hårdt af i en stor gryde eller på en pande i olie, så det får en flot farve.
Løft kødet op, og steg løg og hvidløg af i grove stykker. Når det har fået lidt farve, kommer du spidskommen og oregano ved. Steg det lidt af, så de tørre krydderier bliver vækket til live igen...
På med øl, tomater, tomatpuré og brun farin. Smag til med salt og peber, og få det op og koge. Låg på og ind i ovnen ved 180° i 1 time.
Efter den første time tager du gryden ud, og vender de drænede bønner i. Låg på igen, og ind og braisere en halv time mere. Så 1,5 time i alt. Smag til med salt, peber og limesaften nu. Den skal sidde lige i skabet.
Inden serveringen skærer du avokadoerne i både, snitter dine forårsløg og kommer yoghurten op i en skål på bordet. Korianderen kan man selv drysse over...