Lam, øl og bønner

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Lam, øl og bønner

  • 1 kg. lammebov i grove tern

  • 3 stk. løg

  • 12 fed hvidløg

  • 1 spsk. spidskommen

  • 1 spsk. oregano

  • 2 stk. øl

  • 2 dåser flåede tomater

  • 1 spsk. tomatpuré

  • 2 spsk. brun farin

  • 1 hel chili

  • 2 dåser sorte bønner

  • Tilbehør

  • 2 stk. avokado

  • 4 spsk. græsk yoghurt

  • 2 stk. lime

  • 1 håndfuld koriander

  • 2 stk. forårsløg

Fremgangsmåde

Hvis boven er hel, så skær den fra benet, og skær kødet i 3 x 3 cm. klodser. 

Brun kødet hårdt af i en stor gryde eller på en pande i olie, så det får en flot farve. 

Løft kødet op, og steg løg og hvidløg af i grove stykker. Når det har fået lidt farve, kommer du spidskommen og oregano ved. Steg det lidt af, så de tørre krydderier bliver vækket til live igen... 

På med øl, tomater, tomatpuré og brun farin. Smag til med salt og peber, og få det op og koge. Låg på og ind i ovnen ved 180° i 1 time. 

Efter den første time tager du gryden ud, og vender de drænede bønner i. Låg på igen, og ind og braisere en halv time mere. Så 1,5 time i alt. Smag til med salt, peber og limesaften nu. Den skal sidde lige i skabet. 

Inden serveringen skærer du avokadoerne i både, snitter dine forårsløg og kommer yoghurten op i en skål på bordet. Korianderen kan man selv drysse over... 

Billeder fra opskriften

2

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Astrid P.

    Ja tak, Jesper. Dette er rigtig mad, og lige efter mit hoved. Glæder mig" til at simrer" Tak for tørre tippet i genbrugsglasset.

  • Johnny E.

    Herligt Jesper . Vi har selv vores eget lammekød, så vi vil straks gå igang med retten😊

    • Jesper Vollmer

      Glæd dig… 🐑

  • jonathan k.

    Tak. Super lækker opskrift, det er bestemt ikke sidste gang den skal laves. Ved ikke hvorfor men blev fristet af at glasere et glas perleløg og hælde i sammen med bønnerne. Det smagte himmelsk!

    • Jesper Vollmer

      Uuuhhh... lyder som en lækker improvisation 😄

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.