Laks og urtecrust

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Laks og urtecrust

  • 4 stk. laksebøffer

  • Crusten

  • 1 håndfuld persille

  • 0,50 håndfuld rasp

  • 2 spsk. parmesan

  • 2 spsk. olivenolie

  • Saucen

  • 2 spsk. smør

  • 2 spsk. mel

  • 0,50 liter mælk

  • 1 tsk. wasabipulver

  • 2 spsk. vand

  • 1 håndfuld spinat

  • Kartofler

  • 20 stk. små kartofler

Fremgangsmåde

Laksen her bliver sprød som ristet brød... Hvilket den jo i virkeligheden også er. 

Skær laksen i bøffer uden skind. 

I en foodprocessor eller minihakker køres persille, rasp og parmesan sammen til en tør grøn rasp. Justér med olivenolie, til raspen er formbar. Læg et ca. 1/2 cm. tykt lag på fisken, og pres det godt fast. Bag den ved 180 grader i ca. 15 min. 

Imens laves saucen, ved at smelte smørret og piske melen ud i. Mælken kommes i af et par omgange, og piskes godt ud i, så melklumperne forsvinder. Smag til med salt og peber. Lav en flydende wasabicreme, ved at røre lidt wasabipulver ud i lidt vand, og smag saucen til med den. Blend den med spinaten, og smag til til igen og justér konsistensen. 

Servér den sprøde laks med saucen og lidt kogte kartofler til. Naturligvis kan du sagtens supplere med en masse andre grøntsager, men nu har du hovedideen bag denne crust, og så kan du jo selv lege med den.  

Billeder fra opskriften

Laks og urtecrust2

Kommentarer

  • Aase V.

    Hvad er wasabi pulver og hvor kan det købes evt erstattes med et andet krydderi .
    Jeg er ny medlem men glæder mig til at prøve opskrifterne
    Venlig hilsen Aase

    • Jesper Vollmer

      Hej Aase
      Wasabi pulver er det pulver man blander med vand, så man får den grønne wasabi pasta, du kender fra sushi. Du kan også få det mange steder på tube, som allerede er blandet.
      Det er en japansk peberrod, og du kan godt erstatte den med almindelig peberrod. Det er bare sjovere med den grønne udgave ☺️
      Jesper

  • Susanne M.

    Kan olivenolien evt. erstattes af rapsolie?

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne,
      Det kan man godt. Olivenolie er kun for konsistensen, for at det klistrer fast, men hvilken som helst olie duer...

  • Lene V.

    Det smager SÅ,godt 🥰I dag forsøger vi med torsk istedet for laks🤞

  • Lene V.

    Torsk kan godt bruges istedet for laks. Nøje det blev godt💪🏻🥰Tak Vollmer💝

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.