Ingredienser
Laks og urtecrust
4 stk. laksebøffer
Crusten
1 håndfuld persille
0,50 håndfuld rasp
2 spsk. parmesan
2 spsk. olivenolie
Saucen
2 spsk. smør
2 spsk. mel
0,50 liter mælk
1 tsk. wasabipulver
2 spsk. vand
1 håndfuld spinat
Kartofler
20 stk. små kartofler
Fremgangsmåde
Laksen her bliver sprød som ristet brød... Hvilket den jo i virkeligheden også er.
Skær laksen i bøffer uden skind.
I en foodprocessor eller minihakker køres persille, rasp og parmesan sammen til en tør grøn rasp. Justér med olivenolie, til raspen er formbar. Læg et ca. 1/2 cm. tykt lag på fisken, og pres det godt fast. Bag den ved 180 grader i ca. 15 min.
Imens laves saucen, ved at smelte smørret og piske melen ud i. Mælken kommes i af et par omgange, og piskes godt ud i, så melklumperne forsvinder. Smag til med salt og peber. Lav en flydende wasabicreme, ved at røre lidt wasabipulver ud i lidt vand, og smag saucen til med den. Blend den med spinaten, og smag til til igen og justér konsistensen.
Servér den sprøde laks med saucen og lidt kogte kartofler til. Naturligvis kan du sagtens supplere med en masse andre grøntsager, men nu har du hovedideen bag denne crust, og så kan du jo selv lege med den.