Ingredienser
Laks i teriyaki
800 gram laks
2 stk. citroner
Marinaden / saucen
1 dl. mirin (japansk sød vin)
1,50 dl. soya
50 gram honning
3 spsk. brun farin
2 spsk. olie (sesam hvis muligt)
10 fed hvidløg
8 cm. ingefær
5 stk. forårsløg
4 stk. nelliker
1 stk. stjerneanis
1,50 dl. vand
Salaten
1 lille pose edemamebønner (fra frost)
0,50 stk. agurk
0,50 stk. rødløg
0,50 bdt. koriander
1 stk. avokado
1 stk. lime
4 spsk. olivenolie
2 spsk. sesam
Fremgangsmåde
Start med komme alle de våde ingredienser til marinaden op i en gryde, efterfulgt af alle smagsgiverne snittet og fordelt i gryden.
Lad det koge ind i ca. 10 min, til det tykner let.
Skær citronerne i skiver, og fordel dem i bunden af et ovnfast fad, og læg laksen ovenpå dem.
Sigt den kraftige sauce udover fisken, og bag den i 20-25 min. i ovnen ved 180° varmluft.
Et par gange eller tre må du godt tage den ud, og overhælde den med saften fra bunden af fadet.
Mens den bager, samler du salaten, ved at skære alle dele ud, som du godt kan lide det, og marinere det hele i limesaft og olivenolie.
Kog lidt ris til, så der er lidt der kan suge lidt af alle safterne.
Server laksen med glaseringen på toppeen, og anret salaten og risene ved siden af.