Ingredienser
Laks i ovn
1 stk. lakseside (6-800 g)
500 gram små kartofler
0,50 dl. olivenolie
6 stilke timian
2 fed hvidløg
500 gram grønne bønner
2 spsk. smør
2 stk. citroner til servering
Fremgangsmåde
Her er en virkelig enkel fiskeret til ovnen.
Gå laksen efter for ben. Fjern dem evt. med en tang eller lille pincet.
Krydr den med salt, og læg den i et oliesmurt fad med skindet opad.
Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern, eller med en skarp kniv. Vend dem med lidt olie og salt.
Læg kartoffelskiverne omkring laksen, og drys bladene fra timianen over.
Sæt fadet i ovnen ved 190° varmluft i ca. 20 min. Fisken er færdig, når du kan løfte skindet af.
I sidste øjeblik koger du bønner i saltet vand sammen med smørret. Løft dem op efter 3 min.
Lav en lille hvidløgsolie, ved at rive hvidløgene fint, og dække dem med olivenolie. Brug det til at stænke kartoflerne og bønnerne lige inden servering.
Servér laksen i fadet med kartoflerne. Kom bønnerne rygende varme i en skål. Stænk med citronsaft.
Er du helt sovsesulten, kan du jo evt. lave en beurre blanc fra klubben her eller en mousseline. Men jeg savnede det ikke.