Ingredienser
Laks - avokado - æble
2 stk. æbler
1 stk. agurk
1 stk. avokado
400 gram laks
2 stk. forårsløg
1 rød chili
1 dusk koriander
2 spsk. sesamfrø
2 stk. lime
4 spsk. sesamolie (eller oliven)
1 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. pimen d ´espalette
1 passende mængde grøn salt og lidt brød
Fremgangsmåde
Her er der jo ikke nogen egentlig tilberedning udover marineringen. Så det er en ret simpel ret at lave.
Start med skære både æbler, agurk, avokado og laks i tern. Sørg for at stænke de ting der oxiderer med lime, så det ikke bliver brunt og kedeligt. Her snakker jeg om æblerne og avokadoen.
Når alle tern er skåret, snitter du det grønne fra forårsløgene i små ringe, og gemmer resten af løget til din næste wokret eller andet. Skær små tern af din chili, og smag det hele til med lime, sesamolie, piment, salt og peber og balancer smagene, så det smager som du kan li´ det. Det er jo hele essensen ved retten her, at de fine små tilsmagninger bliver nusset om, da der ikke er andre ting som stegning eller kogning, der giver smag. Så gør dig umage her.
Jeg ville spise det, som det er med en lille salat. Du kan også sagtens spise en lækker skive brød til.