Kyllingepie 2.0

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Kyllingepie 2.0

  • 1 kg. kyllingeoverlår

  • 8 dl. mælk

  • 5 dl. hønsefond

  • 1 hel bouillonterning

  • 1 dusk timian

  • 10 hele peberkorn

  • 2 store gulerødder

  • 2 store løg

  • 3 stængler bladselleri

  • 6 fed hvidløg

  • 1 bdt. dild

  • 2 spsk. dijon

  • 100 gram mel

  • 50 gram parmesan

  • 5 dl. frosne ærter

  • 1 plade butterdej

  • 1 helt æg

  • 2 spsk. sesam

Fremgangsmåde

Kom mælk, fond, terning, timian, peber og kylling i en gryde, og kog det op. Lad det simre i 20 min. og løft kødet op. 

Sigt væsken fri for krydderier, og gem den til senere. 

Skær urterne i grove tern, og hold dem adskilt. Start med at sautere gulerødderne af i lidt smør i 3-4 min. uden de tager farve. I med løgene og steg dem af i 2 min. Til sidst kommer du selleri på panden, og lader det hele snurre sammen i 2 min. 

På med melen nu, og bag det lidt igennem på varmen, inden den sigtede væske kommer på ad 3 omgange, mens der røres godt rundt. 

Pluk kyllingekødet ud i grove brud, og kom nu parmesan, sennep, dild og kødet op i gryden. Smag godt til med salt og peber, hvis den trænger... 

Kom det hele op i et ildfast fad, og rul butterdejen lidt ud, så den kan dække hele overfladen. Den må godt gå lidt ud over kanten. 

Pensl toppen med det sammenpiskede æg, og snit et lille kryds i midten, så tærten kan "ånde" under bagningen. 

Det sidste er et lille drys sesam, og så skal hele herligheden i ovnen ved 180° varmluft i ca. 30 - 40 min. 

Billeder fra opskriften

2
Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.