Ingredienser
Fyldet
1 stegt kylling
3 stk. porre
1 bakke champion
1 pakke smør (i alt)
1 glas hvidvin
0,50 bdt. estragon
Sauce velouté
3 spsk. smør
3 spsk. mel
1 liter hønsebouillon
Toppen
8 ark filodej
2 spsk. smeltet smør
Fremgangsmåde
Gnid kyllingen ind i olien og saltet. Sæt den ind i en 180° varm ovn, og steg den i ca. 75 min.
Når kyllingen er kølet lidt af, plukkes al kødet fra benet. Sørg for, at du få alt med fra de små revner. Intet spild her. Pluk kødet i mundrette stykker.
Del champion i halve, og steg dem af i lidt smør, til de er flotte gyldne. Krydr godt med salt og peber.
Skær porrerne i skiver, og steg dem på samme måde som svampene, og krydr her også. På med alle bladene fra estragonen og hvidvinen. Lad vinen koge panden ren for alt det, der evt. har sat sig fast på bunden.
Kom både svampe, porre og kyllingekød op i et ovnfast fad, og bland det godt sammen.
Lav en opbagning på smør, mel og kom bouillonen i ad 2 gange. Smag den godt til.
Kom saucen over hele herligheden, og fordel filodejen, så hvert ark bliver krøllet sammen, så de ligger som krøllet papir over hele toppen.
Pensl dejfladerne med lidt smeltet smør, og sæt tærten i ovnen ved 180° varmluft i 20-25 min.