Ingredienser
Kyllingebollerne
50 gram daggammelt brød
1 dl. kogende vand
2 spsk. smør
1 stk. skalotteløg
4 fed hvidløg
1 tsk. chiliflager
800 gram kyllingefars
1 dl. revet parmesan
2 spsk. hakket salvie
1 håndfuld hakket persille
1 spsk. salt, og godt med peber
Pastaen
2 spsk. smør
8 blade salvie
1 stk. skalotteløg
2,50 dl. orzopasta
2,50 dl. hvidvin
2,50 dl. hønsebouillon
1 spsk. frisk timian
1 dl. piskefløde
5 dl. spæd spinat
1 dl. revet parmesan
1 tsk. salt, og godt med peber
Fremgangsmåde
Kyllingebollerne:
- Udblød brødet i 2x2 cm. tern i det kogende vand i 5 min.
- Sauter løg, hvidløg og chili af i smørret.
- I en skål samler du farsen med det udblødte brød, parmesan, salvie, persille og løgblandingen.
- Rør det godt sammen, og form 16 flotte runde boller med våde hænder.
- Bag bollerne i ovnen ved 230° varmluft i ca. 25 min.De må godt blive flotte i farven.
Pastaen:
- Start med at bruse smørret op, og steg salviebladene i smørret, til de er sprøde. Gem dem til anretningen
- Ned i det varme smør med skalotteløgene, og steg dem lidt af, til de bliver gyldne.
- Nu er det pastaens tur i varmen. Sving dem rundt i det brunede smør, og kom vinen på. Lad det koge i 1-2 min.
- Nu er det i med bouilloen, og lad det nu simre under låg i 8-10 min. Hold øje med, om det koger tørt. Så giver du det bare lidt mere vand.
- Kom nu spinaten, fløden og parmesanen i, og lad det koge sammen, og smag godt til med salt, peber og måske en smule æbleeddike, for at balancere fedmen.
Anretning:
- Anret den cremede pasta i bunden, og top op med de flotte kødboller, og drys de sprøde salvieblade udover toppen plus evt. lidt persille.