Kyllingeboller i Orzo

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Kyllingebollerne

  • 50 gram daggammelt brød

  • 1 dl. kogende vand

  • 2 spsk. smør

  • 1 stk. skalotteløg

  • 4 fed hvidløg

  • 1 tsk. chiliflager

  • 800 gram kyllingefars

  • 1 dl. revet parmesan

  • 2 spsk. hakket salvie

  • 1 håndfuld hakket persille

  • 1 spsk. salt, og godt med peber

  • Pastaen

  • 2 spsk. smør

  • 8 blade salvie

  • 1 stk. skalotteløg

  • 2,50 dl. orzopasta

  • 2,50 dl. hvidvin

  • 2,50 dl. hønsebouillon

  • 1 spsk. frisk timian

  • 1 dl. piskefløde

  • 5 dl. spæd spinat

  • 1 dl. revet parmesan

  • 1 tsk. salt, og godt med peber

Fremgangsmåde

Kyllingebollerne:
- Udblød brødet i 2x2 cm. tern i det kogende vand i 5 min. 
- Sauter løg, hvidløg og chili af i smørret. 
- I en skål samler du farsen med det udblødte brød, parmesan, salvie, persille og løgblandingen. 
- Rør det godt sammen, og form 16 flotte runde boller med våde hænder. 
- Bag bollerne i ovnen ved 230° varmluft i ca. 25 min.De må godt blive flotte i farven. 

Pastaen:
- Start med at bruse smørret op, og steg salviebladene i smørret, til de er sprøde. Gem dem til anretningen
- Ned i det varme smør med skalotteløgene, og steg dem lidt af, til de bliver gyldne.
-  Nu er det pastaens tur i varmen. Sving dem rundt i det brunede smør, og kom vinen på. Lad det koge i 1-2 min. 
- Nu er det i med bouilloen, og lad det nu simre under låg i 8-10 min. Hold øje med, om det koger tørt. Så giver du det bare lidt mere vand. 
- Kom nu spinaten, fløden og parmesanen i, og lad det koge sammen, og smag godt til med salt, peber og måske en smule æbleeddike, for at balancere fedmen. 

Anretning: 
- Anret den cremede pasta i bunden, og top op med de flotte kødboller, og drys de sprøde salvieblade udover toppen plus evt. lidt persille. 

Billeder fra opskriften

5

Kommentarer

  • Anita J.

    Orzopasta og hvor køber man det ? Kan andet pasta bruges og hvilket ? På forhånd tak

    • Else F.

      Jeg har købt dem hos “Årstiderne” her hed de semi de melone ( betyder vist melonkerner😄)

    • Jesper Vollmer

      Som jeg siger i filmen, så kan du sagtens erstatte dem med suppehorn eller andre små pastaer.
      Jesper

    • Gitte F.

      Jeg har fundet dem i Kvickly

    • Claus R.

      Jeg køber dem i Grækenland , og slæber altid en masse med hjem 😂

  • Martin M.

    Hvad er et godt glutenfrit alternativ til Orzo?

    • Jesper Vollmer

      Der finder du bare din yndlings glutenfri pasta.
      Tilberedningen vil være den samme men med lidt mere væske, så de når at blive al dente.
      Jesper

  • Anders J.

    For dælen Jesper ! Jeg tror sjældent jeg har fået så meget ros for min mad efter at have serveret de her kyllingeboller. Det smagte sindssygt godt og smørstegte salvieblade er min nye livret !!

    • Jesper Vollmer

      Tak Anders…
      Jeg bliver sgu så glad…
      Jesper

  • Ole S.

    Fuldstændig genial ret. Kyllingebollerne var et kæmpe hit og min søn fik to med i madpakken dagen efter.
    Det jeg elsker ved dine retter Jesper er at man tit skal bruge de samme ingredienser til de forskellige dele af retten, f.eks. skalotteløg 👍

    • Jesper Vollmer

      Lækkert Ole
      Jeg er glad for, at du værdsætter det.
      Jesper

  • May B.

    Har lige serveret det for familien og alle var enige om at det smagte fantastisk 🤩

  • Magnus

    Efter lang tid fik jeg lavet denne ret. Og jeg serveret den til familien, jeg kan kun sige vi er 100 % solgt til denne ret, meget lang tid siden vi har smagt noget så godt Jesper. Din klub her er noget af det bedste jeg har prøvet der er så mange opskrifter og alt herinde smager bare godt tak for det

  • Kan jeg bruge andet kryderi hvis jeg ikke har salvie og kan der bruges tørrede krydderier

    • Jesper Vollmer

      Ja prøv med tørret eller frisk oregano. Det kan man få de fleste steder.

  • Susanne H.

    Det er en super god ret, meget velsmagende👌

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.