Ingredienser
Kylling harissa
1 stk. kylling
4 spsk. harissa
2 røde peberfrugter
2 gule peberfrugter
2 stk. rødløg
3 fed hvidløg
1 tsk. salt og lidt peber
3 stilke mynte
Cous cous
2 dl. cous cous
2 dl. kogende vand
1 tsk. salt
Fremgangsmåde
Der er meget lidt forarbejde men høj og måske en lidt stærk smag ;)
Tænd ovnen på 180 grader.
Del peberfrugter og løg ret groft. Jeg næsten bare vrider det med fingrene i filmen. Men du kan jo lege med, hvordan du bedst kan lide det. Læg det hele op i et ovnfast fad.
Riv hvidløg fint, og dæk med olivenolie. Det kan du bruge til at smage til med senere...
Skær det yderste led af kyllingens vinger. Skær også ned gennem det næste led, og smid det stykke med op i fadet. Lav to snit i hvert lår på det tykkeste sted, på den måde når de at blive færdige på de 50 minutter, retten skal ha´ i ovnen.
Læg nu fuglen på ryggen, og med vægt på kniven helt forsigtigt, skærer du ned på begge sider af rygraden, og fjerner den. Pres nu med din vægt og begge hænder tungt ned over brystet, så den kommer til at ligne en fugl, der er kørt over. Deraf navnet "like a toad".
Gnid både fuglen og grøntsagerne ind i harissa. Kom godt ind i alle kanter og huller. Krydr med salt og peber, og læg piphans ovenpå grøntsagerne.
Det hele sættes ind i ovnen i 50 min.
Imens sættes cous cous´en over, ved at komme cous cous og salt i en skål, kom det kogende vand på, og dæk skålen til med madfilm eller et tætsluttende låg. Efter 5-10 min. kan du nemt løsne det med et piskeris. Start fra toppen, og så rør rundt ned igennem den faste cous cous, så det bliver helt løst og fjerlet. Du kan se det hele i filmen "Kylling i citron" fra tidligere.
Jeg sætter altså bare hele fadet ind på bordet, så folk selv kan grave. Det kræver selvfølgelig, du gider stå og tranchere fuglen foran familien.
Drys lidt mynte ud over det hele. Du kan også sagtens bruge andre krydderurter, hvis du ikke er til mynte.
Al den dejlige saft i bunden af fadet er perfekt til cous cous´en.
Enjoy ;)