Ingredienser
Kyllingen
1 stk. kylling
1 dusk timian
1 stk. citron
2 spsk. olie
Bbq
2 sider kogte spareribs
2 dl. brun farin
2 dl. ketchup
1 spsk. chilisauce
1 tsk. revet hvidløg i olie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt og lidt peber
Tomaterne
4 stilke med tomater
1 spsk. olie
1 tsk. piment d´espalette
1 tsk. sukker
1 tsk. revet hvidløg i olie
Agurksalat
1 stk. agurk
2 dl. vand
2 dl. sukker
2 dl. æbleeddike
1 tsk. rosapeber
1 kvist timian
Kartoflerne
4 stk. bagekartofler i folie
Salaten
1 stk. iceberg
2 dl. creme fraiche
2 spsk. HP Sauce
1 spsk. engelsk sauce
1 spsk. ketchup
1 tsk. revet hvidløg i olie
1 håndfuld friske ærter
1 håndfuld blåbær
1 passende mængde krydderurter efter smag og behag
Fremgangsmåde
Start med at tænde din kuglegrill op til indirekte varme. Har du ikke så stor en grill som mig, kan du evt. bage både kartofler og tomater i din alm. ovn. Men ellers er alt tænkt til indirekte varme. Dvs. kullene er ikke direkte under emnet men ude i siden, så tingene ikke brænder på.
Når den er varmest, smider du både kylling, ribben, kartofler og tomater ind, og justerer varmen, så den ligger et sted mellem 180-200 grader. Kig med her, om hvordan du forbereder det hele...
Kyllingen fylder du med timian og citronskiver, og binder den stramt op med kødsnor som på filmen. Gnid den i lidt olie, salt og peber.
Dine spareribs er allerede færdigkogte eller braiseret fra supermarkedet. Hvis ikke så krydre du dem med salt og peber, og dækker dem halvt med vand eller bouillon, og sætter et låg på, og braiserer dem i 1,5 - 2 timer ved 180 grader. Herefter kan du glaserer dem med den efterfølgende BBQ-sauce.
BBQ-sauce´en samler ved at blande alle ingredienserne, og smage den til med eddiken, så den både er sød og sur. Brug den til at pensle ribbenen på begge sider, og læg ribbenene i grillen sammen med kyllingen.
Bagekartoflerne kan komme med i grillen, pakket ind i lidt staniol.
Tomaterne giver du både olie og resten af ingredienserne, og finder en bakke til dem, hvor saften ikke render udover kanten, når de bager. Også de kan komme med i grillen, hvis der snart er mere plads ;)
Jævnligt kan du lige pensle ribbene med ekstra BBQ sauce, imens du kigger til tomaterne, så de ikke får for meget. Tomaterne skal vel ca. have 45 min. Hvis de altså er store som mine.
Imens det hele bager i grillen, kan du samle din agurkesalat, ved at skære agurkerne i grove tern, og koge din lage af lige dele vand, eddike og sukker op, og hælde det ind over dine agurker sammen med timian og rosapeber. Lad det stå og trække, til resten er færdigt.
Din icebergsalat skærer du i 8 dele, og anretter dem med den runde side nedad. Saml dressingen, og smag den til, hvorefter du tilsidst kommer den ovenpå salaten sammen med ærter, blåbær og lidt ærtespirer.
Dine spareribs er nok færdige efter ca. 45 min. Det er dine tomater også. Kyllingen og kartoflerne skal ca. have 5 kvarter. Det kommer selvfølgelig an på størrelsen på din kylling. Min vejede 1500 g.
Anret det hele, så folk selv kan plukke lidt. Lidt som en lille grillbuffet.